28. kolo
06.05.2012 19:15 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Malé pražské derby vyhrála Sparta. Klokany udolala 1:0.

Sparta doma udolala jedinou brankou Hušbauera zachraňující se Bohemians 1905 1:0 a stáhla náskok vedoucího Liberce už na pouhé dva body. Na druhou stranu porážka Klokanů přiblížila vršovický klub sestupu.

Letenští měli od počátku zápasu územní převahu, drželi častěji míč na svých kopačkách, ale výraznější šanci si nevypracovali. Hráči Bohemians dobře bránili a v prvním poločase udrželi pro ně maximálně příznivý stav 0:0. Největší šance prvního dějství přišli po ranách z dálky, Chorvat Pamič z třiadvaceti metrů vůbec netrefil branku a Jarošík rovněž z dálky mířil mimo.

Z diváckého hlediska byla mnohem zajímavější druhá půle. Kweuke se otočil s míčem a orazítkoval břevno Sňozíkovy branky! Brankářská opora Klokanů musela zasahovat i o chvíli později, Jarošíkovi se rána nepovedla, avšak Přikryl už Sňozíka pořádně zaměstnal. To už se odehrála hodina hracího času. Sparta marně hledala recept na defenzívu Bohemky, ale nakonec se přeci jenom dočkala.

V 72. minutě si uvnitř vápna Klokanů vyměnili míč Hušbauer s Holkem a prvně jmenovaný neomylně zakončil - 1:0 pro Spartu. Vršovičtí byli v nezávideníhodné situaci, potřebovali co nejrychleji s výsledkem něco udělat, ale proti domácí Spartě to měli více než složité.

V nepříliš pohledném utkání si Bohemka žádnou stoprocentní situaci nevytvořila a na Spartě v malém derby prohrála. Vzhledem k tomu, že Baník vyhrál, patří Klokanům předposlední a tedy sestupové místo. Sparta může být spokojená, Liberci se přiblížila už jen na dva body a zůstává ve hře o mistrovský titul.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (22)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
Rarášek

Chci,aby se Bohemka zachránila,ale chci aby jsme měli titul,takže 4:0.

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
patrikhm

Chci, aby Sparta skončila na krásném třetím místě:-)

Reagovat
smazaný uživatel

Bohemians bude šokovat česko aj slovensko tym že vyhra 1:0 nad spartou

Reagovat
Tomtaf

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:1 a nazdááár

Reagovat
smazaný uživatel

Slovan pouze remizoval se Slováckem, a tak se jejich náskok ztenčil na 5 bodů, jenže mají o zápas víc než Sparta a Viktoria Plzeň.

Hoši z Letné tak asi cítí velkou šanci na mistrovský titul. V poháru proti Olomouci však podle mně hráli otřesně. Chyběla jim mezihra a buď se až moc spoléhali na kvality Marka Matějovského(který podal dobrý výkon, ale nemůže útočné akce jenom on), nebo nakopávali přes celou obranu na Kweukeho. Později se k němu na hrot přidal i Jiří Jarošík.

Navíc vůbec nepřesvětčil stoper Jakub Brabec. Proto čekám stoperskou dvoji E. Brabec- Jarošík, Holek se tedy vrátí do sestavy. Ze Sparty se mi líbil asi jenom Ladislav Krejčí a již zmiňovaný Matějovský

můj tip 2:0(Krejčí, Jarošík)

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
vanGomm

Tip 1.Sparta má po dost nečekané ztrátě Liberce celkem slušnou šanci na titul,navíc ligu dohraje už v Praze (Dukla a Budějovice) a já věřím,že získá 9 bodů.Stejně tak věřím,že Plzeň pak "pomůže" Spartě výhrou nad Libercem má ji to vracet.Protože Sparta Plzeňi také ve 30.kole 13.05 2006 "pomohla" k záchraně.Pro osvěžení paměti tehdy Sparta-Plzeň 1:3! Plzeň kopala 2x penaltu.

Reagovat
smazaný uživatel

Vím, že všichni chcete vidět Baník ve druhé lize. Jenže nás se nikdy nezbavíte :-) a proto věřím Spartě. 3:0..

Reagovat
goodbay

Come on ACS! Dnes poslední šance, jak dostat Slovan pod tlak!

Reagovat
smazaný uživatel

Sparta musí stratit

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:0 by se mi líbilo a je to i reálné tím Klokaním betonem...

Reagovat
celticz

co si budem povídat - Bohemians v lize FAČR vadí..

Reagovat
smazaný uživatel

Co si budem povídat, Sparta si od Bohemky zasloužila ke konci toho gola dostat

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to ani prd závěr měla bohemka dobrý ale neměla tam žádnou loženku a tým který 80 minut jen betonuje si za posledních 10 minut kdy se dostali aspoň za půlku bod nezaslouží.

Reagovat
smazaný uživatel

Sparta má na poslední dvě kola nejlepší los. Je hodně pravděpodobné že Liberec ještě body stratí takže pokud ty zápasy ukope tak sme mistří.

Reagovat
patrikhm

Spíš vícemistři

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele