2. kolo
06.08.2011 16:00 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

1. FK Příbram - Viktoria Žižkov 2:1

Svěřenci trenéra Vavrušky si opět schovali své góly na druhý poločas a znovu to stačilo na všechny body. Žižkov po slibné první půli ztratil po přestávce dech a opět odchází s prázdnou.

Přestože se od úvodních minut nebály obě strany útočit, nepřesnosti hostů a jejich dynamická defenzíva nedovolovaly divákům prožít nějaké vzrušení. O to se pokoušel především Folprecht, který chytrými přihrávkami uvolňoval své spoluhráče.

Po dvaceti minutách se k první vážné příležitosti dostával Šlapák, kterého perfektní kolmicí vyslal Tarzcal vstříc tváří v tvář Vaclíkovi. Ten nakonec stačil k míči doběhnout dřív. Zaslouženého vedení se tak dočkali Pražané, když Folprechtovu příhru využil Bartl pohotovou střelou mezi nohy brankáře Hrušky.

Spolupráce této dvojice mohla přinést hostům pojištění ještě do půlhodinky hry, laxní zakončení úspěšného střelce však mnoho problémů Hruškovi nenadělalo. Ve 32. minutě si pak o celosvětovou slávu v posměvačných videích řekl Kalod, který od Bartla dostal přihrávku po zemi do malého vápna, aby nepochopitelně minul vzdálenější tyč.

Tři minuty po změně stran tak přišlo vyrovnání, když po centru Pleška stačilo Wágnerovi nastavit nohu a z pár kroků pokořil bezbranného Vaclíka. Ledovou sprchu mohl domácím pustit Nestorovski, který se vzápětí dostal do slibné příležitosti, svůj volej ale poslal nad břevno.

Další šanci hostů zmařil Hruška, když se po odvráceném autu do vápna opřel na hranici šestnáctky do balónu Folpracht a příbramský brankář musel prudký pokus pod břevno schovat do rukavic. S trochou štěstěny se tak po hodině hry zvrátilo skóre ve prospěch domácích.

Lafrance hlavičkoval míč mimo své pokutové území a nabil přímo Tarzcalovi, který se bez přípravy trefil dokonale. Trenér Pulpit tak sáhl ke změnám a Sivrič se mu málem odvděčil už čtyři minuty po vstupu na hřiště. Jeho přízemní pokus zpoza vápna dokázal u tyče vytěsnit Hruška na roh.

Definitivní rozhodnutí mohl pět minut před koncem zapříčinit Wágner, Vaclík se však tvrdého souboje na malém vápně nebál a nedovolil mu vystřelit. Závěrečný tlak hostů nepřinesl žádnou přímou střelu, Příbram má tak po dvou kolech šest bodů a se startem sezóny musí být spokojena.

Autor: Josef Gvoždiak / idnes.cz, onlajny.cz

Komentáře (15)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Příbram na Slovácku vyhrála..Žižkov v Hradci prohrál jenom 1:0 takže bych tipnul 10

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

souboj dvou outsideru tento rok..tip X 0:0 mozna Pribram upocene 1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Viktorka Žižkov by mohla stadión Na Litavce bodově vyloupit, byť jim to přeju, vidím to spíše na remízku. Tip 1:1.

Reagovat
Tomtaf

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

Přeji výhru Příbrami,ale myslím si,že tady dojde k dělbě bodů.

Reagovat
smazaný uživatel

Jak muže někdo přát výhru Příbrami vždyt hrajou 11-0-0 leda její fanoušci to bych chápal

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
Stenlykubik

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Fotbalová nuda,vsadím na 1.čk v sezoně

Reagovat
smazaný uživatel

vidím to na nudnou plichtu

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Skvěle Příbram a konečně se zlepšili v útoku: 2 zápasy 5 golů!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Pribram prekvapila ze dala 2 goly

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele