8. kolo
20.09.2009 17:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Sigma Olomouc - SK Kladno 1:2

Mizerný výkon Olomouce musel tři a půl tisíce diváků otrávit. Kuriózní gól z úvodu zápasu jako by srazil svěřence trenéra Psotky do šedivého podprůměru, naopak Kladno si s přehledem vedení hlídalo.

Hned úvod zápasu poznamenala fatální chyba Drobisze. Procházka místo rychlého brejku volil střelu z vlastní poloviny. I trajektorie dlouhá přes padesát metrů ale olomouckému brankáři nestačila k lepší reakci, než obdivnému pohledu na přesný pokus mezi tři tyče. To se zprvu mohlo zdát jako skvělé osvěžení do dalšího vývoje, opak byl pravdou.

Ve dvacáté minutě ještě dokonce mohl zvýšit vedení Tatanašvili, kterého zblízka Drobisz dokázal vychytat. Poté ale diváci sledovali pětadvacet minut trápení Olomouce, která outsidera nedokázala dostat pod žádný tlak. Pochvalné ódy byste tak až do konce poločasu na Andrově stadionu nezaslechli.

Šok pak znamenala třetí minuta druhé půle, kdy Holubův pokus tečoval Rossi tak nešťastně, že přehodil vlastního brankáře a Drobisz musel lovit míč ze sítě podruhé. Brzy mohl naděje na body vrátit Ordoš, jenže na malém vápně mu obětavě vypíchl míč jeden z obránců. Bezmocná Olomouc na tom mohla být ještě hůře jednadvacet minut před koncem, kdyby Szabovu přihrávku lépe využil Tatanašvili, který před brankářem slabou střelou selhal.

Konečně se začali projevovat i domácí, když Šultesovu střelu bravurním zákrokem pohltil brankář Pavlík. Jen pár minut poté se šťastný střelec prvního gólu nešťastně dotkl rukou míče ve vápně a kopala se penalta. K té se postavil Bajer a střelou po zemi nedal Pavlíkovi šanci.

V další minutě mělo být zase hůře pro Olomouc, když pokus z kopačky Tatanašviliho zastavil Drobisz rukou mimo pokutové území. K jeho štěstí nebyl rozhodčí pozorný. Poslední minuty pak byly paradoxní, kdy jasný favorit z Hané nedokázal svého soupeře zatlačit, i když byl o jednu branku pozadu.

Autor: Josef Gvoždiak / idnes.cz

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

mYslím si že to bude remíza Protože Olomouc 2Hráčo stop:oNofrej,Hubník a Kladno porazilo doma Brno 1:0 takže Ponekud nelehke utkání pro tipující.

Reagovat
smazaný uživatel

no nevim sice to smrdí plichtou ale po posledním zapase z m.boleslaví si tipuji cista 1

Reagovat
smazaný uživatel

Body zustanou v Olomouci 3.0

Reagovat
smazaný uživatel

Kladno jak to dělá to by mě zajmalo..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele