18. kolo
06.03.2010 16:00 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

FK Teplice - Bohemians Praha 2:1

Teplice si pohlídaly zápas s Bohemians Praha a vyhrály 2:1. Přestože byli domácí po celý zápas jednoznačně lepší, situaci si zbytečně zamotali v závěru první půle, když nechali neviditelného soupeře skórovat. V dějství druhém však vývoj otočili a nakonec vyhráli 2:1.

První poločas duelu nabídl odpověď na možná nesmyslnou otázku. Ano! Můžete hrát populární "bago" s kamarády a stejně dostat gól. Přesně tak se museli cítit hráči Severočechů.

Domácí totiž byli po celý průběh úvodního dějství jednoznačně lepším týmem, zápasu dominovali, dělali se si soupeřem, co chtěli, přesto stačil jediný pořádný útok Bohemians ve 44. minutě, kdy se k centru po zemi dostal Stanley Ibe a do protipohybu brankáře Slavíka otevřel skóre.

Stínadla tak musela mrzet celá kopa neproměněných šancí. Hned v deváté minutě totiž Verbíř perfektně procedil míč na Vidličku, jehož ostrý cetr využil Libor Došek a chvíli se radoval ze své první branky v novém působišti. Bohužel pro něj mu tuto kratochvíli zakázal pomezní rozhodčí zvednutým praporkem. O tomto ofsajdu by se však dalo spekulovat.

Jen o dvě minuty později se pro změnu objevil v šanci Lukáš Zoubele. Po příhrávce Mahmutoviće se dostal sám před Beláně, ovšem ve stoprocentní šanci udělal jen maturitu ze zedničení.

Neuplynulo příliš a hostující Horáček vyrobil hrubici, když ve skluzu netrefil míč. Vachoušek tak mohl přihrát Mahmutovićovi, který ale nechal v obrovské příležitosti jen vyniknout Beláně.

A ještě jedna šance. Tentokráte se psala minuta osmadvacátá, když se v šanci objevil bývalý sparťan Došek. Znovu osamocený na hranici pokutového území a znovu z velké příležitosti nic nebylo. Tentokráte totiž útočné plány zradilo forvardovo zpracování.

Druhá půle začala obrovskou příležitostí Teplic. Tentokráte se v ní objevil Ljevaković, který si krásně přiťuknul míč s Mahmutovićem a z hranice vápna se v gólové příležitosti pokoušel přelobovat vyběhnuvšího Beláně. To se sice povedlo, nicméně společně s brankářem přehodil i hostující branku.

Vyrovnání tak přišlo ve dvaapadesáté minutě. Libor Došek měl úlohu lehkou, neboť jen sklepával míč odražený od tyče do prázdné branky.

Domácí i nadále jednoznačně vládli na trávníku a svého soupeře nepouštěli do šancí, natož pak k míči. V 61.minutě Verbíř poslal perfektní centr, do kterého se položil Došek a jen o centimetry minul pravou tyč.

Zahřmělo tak až po další chvíli. To skvěle hrající Aidin Mahmutović dostihl rychlou přihrávku mezi obránce hostí, před vyběhnuvším brankářem narýsoval kolmici před opuštěnou klec, kde se k lekci rýsování připojil střídající Stožický, jenž se obdivuhodným sprintem dostal jako první k balónu a do opuštěné klece poslal domácí do vedení.

Skóre se v následujících minutách nepohnulo, přestože měli Severočeši několik dalších slibných příležitostí. V závěru se dokonce na trávníku objevil i neviditelný druh fotbalistů - Klokanů. Ti se však do vážnější šance nedostali, a zaslouženě tak prohráli 1:2.

Autor: Filip Horký

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0 to bude mazec

Reagovat
vanGomm

1.

Reagovat
Tomtaf

5:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele