26. kolo
03.05.2009 10:15 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Viktoria Žižkov - České Budějovice 2:1

Po velkém boji, třem tyčím i vlastním gólu dokázala domácí Viktorie vybojovat veledůležité body a ještě stále se tak nachází v boji o udržení v nejvyšší české soutěži.

Běžela osmnáctá minuta, když budějovický Benát neskutečně vystřelil a jeho krásná rána z hranice vápna zaplavala až do šibenice Bartalského branky. Netrvalo ale dlouho a balón se dostal do mlýnice těl v pokutovém území Dynama. Nepřehlednou situaci vyřešil, nejlépe jak mohl, domácí Koukal, který míč raději uklidil do sítě - 1:1.

Že jsme na něco při výčtu prvního poločasu zapomněli? Ale kdepak, úvodní partie záchranářského souboje nabídla nudu nezměrnou. Oba týmy, především však domácí, se urputně snažili strhnout na svou stranu vedení. Jenže to se jim nevedlo, neboť jejich hra byla protkána spoustou nepřesností, pokažených přihrávek na paty či klasického nešvaru, nakopávaných míčů.

Není se proto čemu divit, že spousta lidí odcházela v průběhu pětačtyřicetiminutovky na oblíbenou klobásu. Ti však neviděli velkou šanci Riegela, který hlavou po rohovém kopu hned v úvodu utkání značně protáhl brankáře Žižkova.

Další zajímavou příležitost spálil Strázký, který se sice dokázal natlačit do střelecké pozice, ovšem svým pozdravem k tyči se neprosadil.

Jak půle začala výraznější aktivitou Budějovických, tak skončial převahou Pražanů. Krásný fotbalový moment byl k vidění v pětadvacáté minutě, když Luboš Hručka napřáhl z dobrých třiceti metrů ke tvrdé střele, která jen těsně minula Kučerovu branku.

Poslední zajímavější moment před přestávkou vyrobil Sedláček, který se dostal k balónu po rychlém úprku Mezlíka, ovšem v dobré příležitosti minul.

Kdo nevydržel nudu v úvodu utkání a , lidově řečeno, zápas zabalil, ten o hodně přišel. Od úvodních minut druhého dějství byli aktivnějším týmem domácí, kteří se jednoznačně snažili urvat vítězství na svou stranu. Do pokutového území hostů chodil jeden centr za druhým, ovšem ve valné většině neznamenal pro samotného brankáře Kučeru žádné nebezpečí.

Jenže to by se nesměl v 59. minutě postavit k rozehrání standardní situace Stracený. Ten velice dobře rozehrál, hostující Žižka se následně snažil tak vehementně odhlavičkovat míč do bezpečí, až si vstřelil vlastní gól - 2:1.

Branka ještě více nabudila svěřence trenéra Ščastného i necelé tři tisícovky diváků na tribunách. Žižkovští se sice velice dobře pohybovali, ovšem přechod na útočnou polovinu byl čím dál více obtížnější. Zvláště Jihočech Mezlík byl velice aktivní, neboť se hned ve dvou případech dokázal uvolnit a vystřelit, ovšem jeho kamarádské pozdravy nenadělaly brankáři Bartalskému větší problémy.

Velké drama přišlo deset minut po druhé vstřelené brance. Obrovskou hrubku, kiks či cokoliv jiného vyrobil obránce Gabriel ve spolupráci se svým brankářem, když se nepochopitelně nedohodli, kdo odehraje v podstatě ztracený míč, a tak okolo nich prohnal Hudosn a "harakiri" hlavičkou poslal míč na branku, k jeho smůle zazvonila tyč, poprvé..

Pří zakončování byl ovšem Brazilec zle faulován a tak kopalo Dynamo penaltu. K ní se postavil Benát, ovšem tvrdou střelou orazítkoval tyč, podruhé. V tu chvíli se nacházeli Pražané ve stavu klinické smrti, kterou však zázračně přečkala.

Oběhlo pár minut, když dobře rozehranou standardní situaci Viktoriáni lehce tečoval procházka a břinknul balónem o tyč, potřetí.

Když se v závěru utkání neujala ani výstavní rána Straceného, neboť brankář Kučera předvedl ještě výstavnější zákrok, dokázal tým pod digitálním vysílačem vybojovat veledůležité tři body.

Autor: Filip Horký

Komentáře (1)

Přidat komentář
Tomtaf

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele