7. kolo
22.09.2008 17:15 CET
0 : 0
(0:0)
Stadión:
AXA Arena, Praha

Reportáž

Sparta Praha - FK Teplice 0:0

Sparta toužila v pondělní televizní dohrávce navýšit minimálně do večera svůj náskok v čele tabulky na pět bodů. To se jí ale nepovedlo, jelikož si na konto připsala jen bod.

Už v 10. minutě domácí fotbalisté nebezpečně zahrozili a moc nescházelo k úvodním gólu utkání. K dalekonosnému pokusu se odhodlal záložník Karol Kisel a teplický gólman Belic měl co dělat, aby jeho střelu vyrazil. To se mu také povedlo, ale míč vrátil zpátky jen ke Slepičkovi, který míč následně poslal nad břevno. Zanedlouho střílel nebezpečně z úhlu po narážečce se Slepičkou Matušovič, ale brankář Belic se opět zaskvěl a míč lapil.

Hned dvakrát v prvním poločase vyslal na hostující svatyni nebezpečný pokus bývalý reprezentant Marek Kulič. Oba pokusy se ale s úspěchem nepotkaly. V 24. minutě naopak odpustil Spartě jasnou penaltu sudí Franěk, který neodpískal faul po zákroku Kladrubského na Juna. Sparťanský obránce se provinil kopem do tváře teplického útočníka. Hra až do konce poločasu poněkud opadla a hlavně ubylo gólových příležitostí. Těsně před přestávkou se ještě snažili hlavičkovat Došek s Matušovičem, ale oba mířili příliš vysoko.

Teplice i Sparta nastoupily do druhé půle bez jakýkoliv změn. Letenští začali mnohem aktivněji a výsledkem byl docela velký tlak. V 51. minutě ovšem mohli z ojedinělé šance Severočechů inkasovat. Centr ze strany se dostal až na zadní tyč, kde se míče zmocnil Vlastimil Stožický a z poměrně velkého úhlu nastřelil tyčku sparťanské brány. To byla pro Teplice největší gólovka zápasu.

V 64. minutě našel Kulič centrem nabíhajícího Kladrubského, ale ten z dobré pozice zhruba ze třinácti metrů pálil nad. O deset minut později naopak po obléhání teplické brány nastřelil břevno záložník Ondřej Kušnír. Sparta měla v závěru opět převahu, ovšem vítězný gól už nepřišel.

Autor: Tomáš Honajzer / idnes.cz

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

slagr kola vyhrajou teplice 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Sparta - Teplice 1:1 .. Kulič - Jun

Reagovat
smazaný uživatel

Sparta vyhraje 2:0(1:0) goly Matušovič,Slepička

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele