4. kolo
22.08.2008 18:30 CET
5 : 0
(2:0)

Reportáž

Slavia Praha - Bohemians Praha 5:0

Sešívání splnili slibované gólové hody a po zásluze dali v pražském derby pověstného bůra. Výkonům Belaida či Krajčíka se žádný z hráčů Bohemians ani nepřiblížil a ke gólu tak měli hodně daleko. Přes deset tisíc diváků shlédlo pohledné branky, které musely zahřát každé fotbalové srdce.

Slavia si podle očekávání vytvořila od prvních minut převahu, kterou mohl již v 10. minutě korunovat gólem Necid. Ten se po přihrávce Černého dostal ve vápně za obranu, ale jeho obstřelení padajícího brankáře skončilo vedle pravé tyče. K další nebezpečné střele se napřahoval Belaid, před kterého se ovšem vecpal Toleski a nedůrazným zakončením mnoho problémů soupeři nenadělal. Zatopit tak mohl domácím Zoubek, který ovešem nevyužil chyby Brabce. Ten zahnal Vaniaka, který musel z rohu vápna odkopávat míč a odvracet tak roh, nahrál však právě Zoubkovi, jehož střelu z dálky do prázdné branky musel odvracet z malého vápna Suchý.

Ve 25. minutě se už Slavia gólově prosadila. Toleski si běžel pro pas za obranu k vápnu, k němu měl však blíže Beláň, jenž ve faulem zavánějícím osobním souboji mimo vápno vyhrál. Jenže k neodkopnutému míči si seběhl Belaid, udělal tři kroky do vápna a přes dva bránící hráče dokázal skórovat. Ofenzivně laděný Krajčík zkoušel skóre navýšit střelou z pětadvaceti metrů, kterou hostující brankář se štěstím vyrazil do míst, kde nikdo z dorážejících nebyl. Když čtyři minuty před přestávkou dokázal Beláň vychytat tečovanou hlavičku Brabce, zdálo se, že se do šaten půjde za nejtěsnějšího vedení Slavie. Jenže přišla 44. minuta, po chytré narážce s Toleskim se za obranu dostal Necid a podobným způsobem jako v 10. minutě překonal brankáře Bohemians, tentokrát z druhé strany o tyčku už dopravil míč do branky.

Po změně stran se do šance dostával Kincl, jenže na vápně se zbytečně otáčel a k lajně nahrával Zoubkovi. Ten centrem našel na zadní tyči Fenyka, ale nedůraznou hlavičku si na zemi pohlídal Vaniak. A tak, prakticky z kontru, přidal rozdílu ve skóre gól Toleskiho, který tak zakončil krásnou rychlou akci. Jandova zblokovaná střela skončila u Necida, ten patičkou uvolnil blízko malého vápna Belaida, který se polostřelou-polopřihrávkou zbavil brankáře a navíc našel Toleskiho, který sice dostal míč na paty, přesto dokázal šourající se střelou rozvlnit hostující síť.

Na další zajímavou šanci se čekalo předlouhých pětadvacet minut, ale vyplatilo se. Belaid napřáhl při přímém kopu z pětadvaceti metrů ke gólu kola, když míč zasadil přesně do pravé šibenice. Beláň si na míč sice sáhl, ale nevytáhl. Tempo fotbalu pak diváky začínalo uspávat, aby je osm minut před koncem probudil dalším krásným gólem Jarolím. Tavares byl po samostatném úniku faulován za cenu žluté karty. Rychle se však oklepal, ihned rozehrál na slávistického záložníka a ten z dvaceti metrů zakroutil míč k levé tyči.

Autor: Josef Gvoždiak

Komentáře (17)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tak to je jasny, bude to 17:0

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím jestli to bude o tolik,ale byla by to paráda.SLAVIA !!!

Reagovat
smazaný uživatel

překvapeni kola bude, 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

jasne x

Reagovat
smazaný uživatel

no tak ne jasne ale bude x

Reagovat
havrys99

proč pořád za Bohemku nenastupuje Stanley Ibe????

Reagovat
Tomtaf

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Slave vyhraje.Ae bohemka neda svou kuzi lacino prece jenom je to mestske derby.

Tip 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

V Edenu se Slavii hodně věří, ale vstup o sezony je hodně rozpačitej. Titul to letos asi nebude, ale nováčka který doma s přispěním golmana Kladna ziskal 3 body porazí. Tipuju 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Proč tam je prokrista Stadion Evžena Rošického??? EDEN!

Reagovat
Tomanatura

Necid!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

slavie- hovno je

Reagovat
Tomanatura

Radši nekomentuju... Normální člověk se s takovýma nebaví.

Reagovat
smazaný uživatel

V edenu musel být normálně ohnostroj sešívky právě ted máte prostor...radujte se....porazily jste jeden ze silných týmů.... chápu že z toho budete ještě aspoň měsíc v extázy áách ty sešívky

Reagovat
smazaný uživatel

Píše tu snad někdo něco?

Reagovat
smazaný uživatel

slavie aspon nasla iudeali sestavu.. siklic zahral skvele..;) jenom svento chybel..

Reagovat
irik

to je škoda ... ikdyž stížkov je ještě horší jak slavie

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele