25. kolo
26.04.2009 17:00 CET
1 : 3
(1:1)
Stadión:
Bazaly, Ostrava

Reportáž

Baník Ostrava - Tescoma Zlín 1:3

Zlín žije! Moravský tým využil promarněných šancí domácího Zehera a dotáhl se tak na předposlední Žižkov. Baník prožívá jaro nočních můr a spodní polovina tabulky už otevírá dveře.

Baník dle očekávání začal lépe než jeho soupeř a brzy tomu mohl dát brankový podtext Zeher, který vytěžil z nádherné kombinační akce svých spoluhráčů, po které se ocitl sám před Baránkem, ale ze tří metrů ho nedokázal prostřelit. Hra nepřesností vygradovala v devatenácté minutě. Zeher přesprintoval obránce, aby nepřesným lobem vyšachoval ze hry brankáře Baránka. K míči se dostal Lukeš, který svou zpětnou přihrávkou nenašel žádného spoluhráče, nýbrž dobíhajícího Filipa Nováka, který si nešťastně srazil míč do vlastní sítě.

Po půlhodině se ovšem začínalo od znovu. Šmahaj rozehrál roh na Kroupu, který na malém vápně poslal svou hlavičku od země za záda brankáře Bučka. Kdyby se volil hráč s největším počtem spálených šancí, navrhli by ostravští fanoušci zcela jistě Zehera. Celou akci rozjel Lukeš, jenž si poradil se dvěma obránci, ale tváří v tvář Baránkovi neuspěl. Míč se odrazil právě k Zeherovi, který mohl lehce skórovat, místo toho se trefil přesně do míst, kde stál jeden z bránících hráčů. Lukeš také neměl svůj den, když se po minutě ocitl znovu sám před brankářem a hlavičkou netrefil branku.

Baník se samozřejmě po změně stran tlačil do útoku, ale z první čtvrthodinky vytěžil jedinou zajímavou střelu, kterou Mičola nasměroval pouze do míst, kde stál připravený Baránek. A tak trestal Zlín. Žůrek využil své rychlosti k úniku a při střele zachoval chladnou hlavu, když zakončil přesně k tyči. Celé akci předcházela smolná příhra Mičoly, kterou trefil sudího a rozjel tak brejk hostí. O vyrovnání se mohl postarat Zeher, který si stylově zpracoval pas na prsa, aby poté zamířil pouze do náruče brankáře.

Nemohoucnost Baníku tak opět dokázali potrestat hosté. Musil překvapivou střelou z úhlu vybojoval po dobrém Bučkovo zákroku roh. Po něm zůstal míč opuštěný v hloubi vápna, Kroča se nijak neunáhlil a po zemi k tyči propálil hlouček těl. Zmražená Ostrava už nedokázala svého soupeře ani dostat pod tlak a připisuje si tak další nečekanou porážku.

Autor: Josef Gvoždiak / idnes.cz, onlajny.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
Tomtaf

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

ach jo Zeher zase kouzlil

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele