10. kolo
18.10.2008 17:00 CET
5 : 4
(3:2)
Stadión:
Bazaly, Ostrava

Reportáž

Baník Ostrava - Bohemians Praha 5:4

Fotbalisté Baníku Ostrava a Bohemians Praha připravili svým fanouškům velkolepé představení. Diváci na Bazalech viděli celkem devět branek. V divokém utkání byl nakonec úspěšnější domácí Baník, který zvítězil 5:4. Hrdiny utkání byli Rudolf Otepka a David Střihavka, naopak svůj den neměl ostravský brankář Vašek, jenž vyrobil dvě fatální chyby.

Už v 8. minutě zmrazil Bazaly hostující Marek Kincl. Grznár odcentroval po standardní situaci míč na hlavu ex-sparťanského útočníka, který otevřel skóre utkání – 0:1. Na to mohl o tři minuty později odpovědět Tchuř, ale jeho rána šla mimo. V 15. minutě přišla pro domácí celek další pohroma. Z dobrých dvaadvaceti metrů vypálil Pavel Macháček a míč díky chybě brankáře Vaška skončil v brance – 0:2.

Pro Baník to byl začátek jak ze zlého snu. Hrál se velice útočný fotbal, velkou příležitost na snížení měl ostravský Střihavka, jenž poslal míč před prázdnou branku, kde ovšem nikdo nestál. Baník Ostrava stupňoval svůj tlak, ale gólově se prosadil až ve 37. minutě, Marek našel volného Ličku, a ten povedeným "angličanem" snížil na 1:2. Hned o další dvě minuty bylo vyrovnáno, autor první branky Marek Kincl fauloval v pokutovém území Rudolfa Otepku a samotný postižený pokutový kop bez problému využil – 2:2.

Pražané během dvou minut ztratili dvoubrankový náskok, a bylo ještě hůře. Minutu před koncem prvního poločasu dokonal famózní obrat znovu Mario Lička, ten po Otepkově nádherné individuální akci proměnil nůžkami jeho centr a poslal Baník do vedení. Velmi pestrý a gólově bohatý první poločas skončil vedením Baníku Ostrava 3:2.

I ve druhém poločase viděli diváci v Ostravě velice útočný fotbal. Ostravští tři minuty po úvodním hvizdu zvýšili vedení na 4:2, tentokrát se prosadil David Střihavka, který přehlavičkoval vyběhnutého brankáře Belaně. Velkolepá přestřelka pokračovala i nadále, v 51. minutě vstřelili branku hosté, po faulu Tomáše Marka se zahrávala penalta, tu využil Josef Galbavý. Čímž dal Bohemce znovu naději na bodový zisk.

Hra se na nějaký okamžik uklidnila, ale i nadále bylo k vidění spousty fotbalové krásy. V 71. minutě vedli ostravští znovu o dvě branky, aktivně hrající Rudolf Otepka našel přesnou přihrávkou Davida Střihavku, ten tvrdě vypálil, ale jeho střelu Belaň vyrazil, ovšem na následnou dorážku už byl krátký – 5:3.

Baník se i nadále snažil vstřelit další branku a výsledek definitivně pojistit, jenomže se to nepovedlo a naopak utkání znovu zdramatizovali hosté. Minutu před koncem udělal další velkou hrubku brankář Vašek, jenž podcenil Fenykovu střelou z pětadvaceti metrů. Další branka už nepadla, a tak Baník Ostrava porazil v nádherném a na branky bohatém utkání Bohemians 5:4.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.cz

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

ostrava vyhraje 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3-1

Reagovat
smazaný uživatel

2-1

Reagovat
smazaný uživatel

No, myslím si, že není nad čím přemýšlet, jasná jednička. 3:0

Reagovat
plechi

Baníček To byl fotbáálek

Reagovat
honziss

Tak dneska museli chrochtat blahem snad úplně všichni fanoušci. Jsem rád, že se konečně prosadil Střihavka.

Reagovat
smazaný uživatel

Kdo nebyl na Bazalech, tak neuvěří, byl to fotbalový orgazmus Škoda, že Váša neměl svůj den. Ale 3 body jsou 3 body a v téhle situaci hodně důležité, tak jako že Baník hrál po dlouhé době opravdu zase fotbal! A Davidovi a Máriovi gratuluju, byly to hezké a chytré góly a oni už potřebovali je dát.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele