23. kolo
30.03.2008 10:15 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Viktoria Žižkov - Viktoria Plzeň 0:0

Derby dvou Viktorek nepřineslo ani jeden gól. Domácí fotbalisté mu byli sice párkrát velmi blízko, ale počtvrté v řadě na jaře na svém stadionu vyhrát nedokázali.

Zimní obměna kádru Plzni, zdá se, výrazně ublížila, tým Stanislava Levého bodoval, ovšem předchozí čtyři utkání prohrál, z toho třikrát doma a tabulkou padá nezadržitelně dolů. Západočeši navíc prodloužili čekání na gól už na 292 minut. Velmi mladý celek Plzně byl v tomto zápase především v útoku bezzubý a nevypracoval si téměř žádné gólové příležitosti.

Čtvrtá minuta přinesla zřejmě největší gólovku celé první půle. Ondřej Kušnír, záložník Žižkova, napřáhl z dobrých pětadvaceti metrů a tvrdou ránou nastřelil břevno Krbečkovi brány. Také hostující Petr Trapp vyzkoušel pozornost Bartalského střelou z dálky, ta tentokrát ale letěla hodně nad.

Boj ve středu hřiště bez výraznějších příležitostí. Přesně to viděli fanoušci po většinu času. Domácí Viktoria byla sice aktivnějším týmem na hřišti, ale až na pár výjimek se do zakončení téměř nedostala.

V 54. minutě před plzeňskou branku přilétla přízemní přihrávka od Kušníra z pravé strany, jenže Švancara na malém vápně v rozhodující chvíli zaváhal, proto mohli hostující zadáci nebezpečí zažehnat. Hosté byli nejblíže gólu o deset minut později. Se stříleným centrem Sylvestreho si ale gólman Bartalský s menšími potížemi poradil.

Žižkov toužil po vítězství a v závěrečných minutách moc nescházelo a málem se jej dočkal. Nebezpečnou střelu Koukala zblokoval na poslední chvíli stoper Navrátil a zanedlouho hlavičkoval nepřesně Labant.

Autor: Tomáš Honajzer / idnes.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Viktorka Žižkov je nyní v pohodě a doma umí. V tomto zápase porazí Viktorii z Plzně. Tip 3:1.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele