17. kolo
17.02.2008 15:00 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Viktoria Plzeň - 1. FC Brno 2:0

Brno, i přes velkou snahu, ztratilo v Plzni právem všechny body. Západočeši podali až překvapivě dobrý sehraný výkon a góly nováčků v týmu si připsali důležité tři body. Dostali se tak před svého dnešního soupeře.

První nepříjemnou střelu vyslal hostující Pavlík, míč však levou tyč míjel o metr. Velkou příležitost na druhé straně promarnil Krbeček, když se dostal k míči na malém vápně. Lejsal svůj tým podržel skvělým zákrokem. Obdobně si vedl Ilizi v souboji proti Bestovi, když střelu z pěti metrů vytěsnil na roh. Vedení se tak ujala Plzeň. Krbeček přihrál za obranu Varadimu, který z jedenácti metrů namířil přesně k pravé tyči. Nic platný nebyl obránci signalizovaný ofsajd, praporek pomezního zůstal dole a gól byl uznán. Ve 27. minutě přišel historický okamžik Brna. Na hřiště totiž nastoupil brazilec Lira a stal se tak prvním hráčem mimo Evropskou unii, který nastoupil v brněnském dresu. Bohužel pro hosty hru nikterak neoživil. Ve 34. minutě Varadi stříleným centrem trefil břevno, o minutu později již Plzeň vedla o dva góly. Trousil si nedovoleně počínal ve vápně proti Krbečkovi, na penaltu se postavil Sylvestre a střelou po zemi k levé tyči nedal Lejsalovi šanci. V závěru poločasu si obešel Sylvestre tři hráče, ale mezi tři tyče zamířit nedokázal.

Zlepšený výkon Brna kazily nepřesné střely a přesnost často chyběla i finálním přihrávkám. Plzeň si naopak náskok hlídala, do útoku se nehnala, Lejsal tak moc starostí neměl. Přesto první vážnější šanci druhé půle měli domácí. Malcharek našel přesným pasem výtečného Sylvestreho, který obloučkem přehodil jak Lejsala, tak branku. Příležitost na snížení odmítl Polách, když přímý kop těsně před vápnem namířil nad břevno. Rozhodnout mohl Varadi, který se po přihrávce Rótha dostal k zakončení ve vápně, Lejsal ale dal svému týmu ještě naději reflexivním zákrokem nohou. Když to nešlo po dobrém, zkoušelo to Brno pády ve vápně. Trousilův a následně Bestův pád toužený Adamův hvizd nepřivolal. V závěru to ještě střelou zdálky po zemi zkoušel Střeštík, ale Ilizi na dvakrát míč pokryl.

V poslední minutě ještě trenér vystřídal Sylvestreho, jehož výkon ocenili fanoušci potleskem. Na poslední chvíli příchozí hráč podal v novém dresu nejlepší výkon na hřišti a společně s dalším nováčkem v plzeňském dresu, Adamem Varadim, zařídil již v poločase zaslouženou výhru domácích.

Autor: Josef Gvoždiak / idnes.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Řeknu vám, moc jsem nevěřil v úspěšný start do ligy, zvlášť když jsme prohráli poslední přípravný duel tuším s nějakým týmem 3.německé ligy. Ale to bylo ještě před příchodem Sylvestreho, a ten dneska ukázal, jakou udělala Sparta obrovskou chybu, když ho k nám pustila. Hrál výborně, měl přehled o hře. Navíc i další posily, Petržela nebo Varadi podaly dobrý výkon.

Škoda, že po půli naši přestali hrát, mohli jsme zvítězit i vyšším rozdílem.

Standa Levý je ten pravý!!

Reagovat
smazaný uživatel

Plzen jsou borci

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele