4. kolo
25.08.2007 20:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Slavia Praha - 1. FC Brno 1:0

Brněnští hráči byli tak laskaví a nechali Vaniaka odpočinout před veledůležitým utkáním s Ajaxem. Vlček jako obvykle zahodil několik šancí, neobvykle se však jednou trefil krásně k pravé tyči a rozhodl o tom, že Slávisté jdou dále bez ztráty bodu. Šmicer se v zápase ukázal v dobrém světle, v Amsterdamu svým hráčům pomoci nemohl, kdyby podal stejný výkon jako tentokrát, určitě by to zvýšilo šance domácích na postup.

Do první šance se jako už obvykle dostal Vlček, jeho technická střela mířila jen těsně vedle. V další pasáži se o pobavení publika postaral nejdříve domácí Hubáček, který půl minuty tancoval s míčem kolem Kaloudy a následně nahrál Poláchovi, který, zjevně zaskočen, vrátil míč slávistům. Poté Střeštík vystřelil 20 metrů vedle branky. Po půl hodině hry se k odraženému míči dostal Šmicer, ve slibné pozici trefil pouze bránícího protihráče. O dvě minuty později se ocitl sám před brankářem Vlček, ale vyslal příliš slabou střelu. V závěru pak ještě mohl stejný hráč po narážečce s Jadnou skórovat, ale prováhal správný okamžik a střelu pak chytil Lejsal.

Druhý poločas začal velkou šancí Slavie. Volešákův trestný kop narazil do tyče a s odraženým míčem si nevěděl rady Dřížďal. V 60. minutě po hrubce Pavlíka našel Šmicer Šenkeříka, který sám před gólmanem selhal. O chvíli později to zkoušel zpoza vápna agilní Šmicer, Lejsal byl však pozorný. Občasné výpady Brna byly bezzubé, a tak v 77. minutě mohl po dlouhé době slavit gól Stanislav Vlček, když míč z deseti metrů napálil přesně k tyčce. Ani v 86. minutě neuspěl osamocený slávistický hráč před Lejsalem, Vlčkovu střelu vyrazil brankář na roh. Brno si k vyrovnání neudělalo příležitost, Vaniak si tak připsal další nulu.

Autor: Josef Gvoždiak

Komentáře (1)

Přidat komentář
HOST*Luke

Slavia zřejmě vyhraje, bude to ale těžký zápas. Gól dá Krajčík.

A protože Slavia bude šetřit hráče na Ligu mistrů, dostane šanci možná i Costa, který se určitě prosadí. Brno bude tedy zlobit a možná dá i branku.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele