23. kolo
30.03.2008 17:00 CET
1 : 3
(1:1)

Reportáž

SK Kladno - Slovan Liberec 1:3

I přes ukončení Keričovy pětizápasové gólové série dokázal Liberec potřetí v řadě zvítězit. Kladno si sice vytvořilo více šancí, Severočechům však pomohla Škorpilova zlatá ruka při střídání.

Oba týmy začaly útočně, lepší vstup však přeci jen měli favorizovaní hosté. V 8. minutě Dočkal našel uličku mezi kladenskými stopery a nahrál přesně Dortovi, ten lobem přes Pavlíka trefil břevno a z následné dorážky hlavou otevřel skóre utkání. O vyrovnání se snažil Brunclík střelou z otočky z dvaceti metrů nechal vyniknout dobrým zákrokem Zlámala. I v další šanci domácích figuroval Brunclík. Ten přesnou nahrávkou našel v dobré pozici postaveného Zachariáše, jehož střelu Zlámal ztlumil a Košťál míč před brankovou čarou odkopl do bezpečí. V další šanci se objevil Cigánek, kdy nadělal starosti libereckému brankáři střelou z třiceti metrů. Chvíli poté střílel Brunclík z osmi metrů po chytrém přiťuknutí Szaboa, na brankové čáře vykopával Košťál. Ve 37. minutě zafungovala spolupráce Szabo-Cigánek, ale i tentokrát zvítězil severočeský brankář, když včasným vyběhnutím donutil soupeře ke střele přímo do něj. Bylo jen otázkou času, kdy se podaří domácím srovnat. Odpověď přišla dvě minuty před koncem první půle, kdy si na Szaboův roh naběhl Bartoš a hlavičkou mířil přesně. Otočit do poločasu mohl ještě Krob, který využil nepřehledné situace po pádu Kroupy ve vápně. Střelu z úhlu ale namířil jen nad branku Zlámala.

Převaha domácích pokračovala i v druhé půli, nejprve Kroupovu nebezpečnou hlavičku Zlámal vyrazil, po třech minutách zase reflexivně nohou zasahoval proti Killarově střele ze sedmi metrů. Důležitý moment přišel v 60. minutě, to střelce prvního gólu, Filipa Dorta, nahradil Miroslav Holeňák. Po minutě to zkoušel z pětatřiceti metrů, jeho střela pouze lízla břevno. Jenže uběhla další minuta, Janů nacentroval do vápna, kde našel právě Holeňáka, který střelou z první zamířil přesně k levé tyči Pavlíkovy branky a poslal hosty zpět do vedení. I přes pozornou obranu se ke střele zblízka dostal Semerák, z otočky však nedokázal zamířit mezi tři tyče. V nastaveném čase se navíc hosté prosadili potřetí. Na Hudsonův centr si počkal Bořek Dočkal, míč si uklidnil, zbavil se obránce a vše završil střelou mezi nohy Pavlíka.

Autor: Josef Gvoždiak / onlajny.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tip 0:2.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele