21. kolo
15.03.2008 17:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Sigma Olomouc - Baník Ostrava 1:0

Přes jedenáct tisíc fanoušků sledovalo letošní druhou výhru Sigmy nad Baníkem. Olomoučtí si tak udrželi domácí neporazitelnost a navíc se, alespoň do zítra, dotáhli na sedmou Boleslav. Ostravě naopak hrozí pád z třetího na páté místo.

První vážnější možnost připravil chybou Neuwirth šanci pro Hubníka, který tvrdou střelou z šestnáctky nechal vyniknout Vaška. Skóre po opatrném začátku otevřel v 19. minutě Hudec, když si naskočil na Bajerův rohový kop a hlavou mířil přesně. Hostující fanoušci asi chtěli pomoci svým hráčům k rychlejšímu otřepání a na chvíli pozastavili hru pyrotechnikou. K vyrovnání měl blízko Zeher, když po závaru před vápnem domácích vystřelil po zemi jen těsně vedle kolem pravé tyče. Přes snahu hostů o vyrovnání se v nastaveném čase málem dostala do dvoubrankového úniku Olomouc. Hořava našel uličkou Onofreje, který se hnal na branku, v tísni však nedokázal zamířit mezi tři tyče.

I na začátku druhé půle měli blíže k brance domácí. Nejprve musel Vašek zasahovat proti skvělé střele Bajera pod břevno a o dvě minuty později vyrážel Kazárovu střelu poté, co hostům selhala ofsajdová past a domácí hráč unikal sám. Aktivita Baníku často přicházela vniveč, Sigmě se rozhodnout z brejků také nedařilo. Domácí Drobisz střelecké pokusy hostů bezproblémově kryl, Hořava na druhé straně vystrašil Vaška střelou z dálky, kterou namířil jen pár centimetrů nad. V závěru tlak Ostravy polevil, nepomohlo ani třináct rohových kopů, a Sigma v klidu uhlídala vedení.

Autor: Josef Gvoždiak / idnes.cz, onlajny.cz

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Baník na Sigmu umí a má taky co oplácet z podzimu. Pro Baník je letos priorita udržet třetí příčku, určitě pomůže i velká podpora fans.Očekávám útočný fotbal. tip 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Tip - 2

Reagovat
smazaný uživatel

Vypadá to na remízu, i když bych to moc přál Baníčku!

Reagovat
smazaný uživatel

Nečekal jsem, že vyhrajem, je to supr, letos 2x skalp chacharu.

Ať žije Sigma Forza Milan

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele