21. kolo
16.03.2008 17:00 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

FK Teplice - Tescoma Zlín 2:1

Teplice slaví po třech prohrách druhé jarní vítězství a zlepšily se také ve střelecké produktivitě. Po celou dobu utkání se Zlínem byli domácí jasně lepším týmem, a tak zaslouženě vyhráli 2:1 díky brankám Kleina a Smíška. Dnešní výhrou Severočeši sesunuli ze třetího místa Baník a na druhou Spartu, která má zápas k dobru, ztrácí čtyři body. Zato Zlín figuruje po tomto kole na desátém místě.

Teplice se v první půli ukazovaly ve velmi dobrém světle narozdíl od hostujícího celku, vytvářely si mnoho brankových příležitostí. Již ve druhé minutě utkání se domácí dostali do první vážnější šance, když útočník Jun zleva krásně odcentroval na Mareše a ten poslal ránu bez přípravy nad zlínskou bránu, kterou střežil Vít Baránek. O deset minut později rozveselil diváky Martin Klein, který otevřel skóre zápasu. Dostal se k míči po zahrání rohu Verbířem a hlavičkou rozvlnil síť.

Tato branka zlínské hráče dost zaskočila, po ní nabídli soupeřovi další příležitosti ke zvýšení skóre. A ve 38. minutě svěřenci kouče Petra Rady zvýšili, když z hranice pokutového území namířil střelu k pravé tyči brány Petr Smíšek a zlínský brankář nedokázal včas zareagovat. Na ukazateli se tak rozsvítilo skóre 2:0. Zlínští v první půli ani jednou vážně nezahrozili u teplického brankáře Slavíka. Před ukončením prvního dějství přišli hosté o jednoho hráče v poli, protože rozhodčí Jílek poslal do sprch Marka Zúbka za strčení do Saboua v době, kdy se nehrálo. Severočeši po první půli vedli zaslouženě 2:0.

Zlín chtěl ve druhé půli s nepříznivým stavem něco udělat, a tak kouč Hoftych poslal na hřiště místo záložníka Musila útočně laděného Žůrka. Ve 49. minutě ale mohlo být o vítězi již rozhodnuto, když Jun trefil z malého vápna tyč! Mezi 60. a 65. minutou byl hlavním aktérem na hřišti teplický Smíšek, jenž se uvedl třemi gólovými tutovkami. Ani jedna neskončila v síti. Jednou hlavičkoval těsně vedle branky a podruhé mířil do břevna. A do třetice v pádu zblízka trefil tyč.

Pak se předvedl i Zlín slušnou příležitostí, když Šmahajova dalekonosná střela olízla břevno Slavíkovy brány. V 90. minutě se hosté dočkali gólu a upravili stav na konečných 1:2 brankou Zbožínka, který se nejlépe zorientoval v závaru před bránou Teplic a dopravil míč do brány.

Autor: David Křížka / idnes.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

po předvedeném výkonu na domácím hřišti proti Plzni by sme mohli i s Teplic neaký ten bod přivédst .. Zlín!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!tip 1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele