20. kolo
09.03.2008 17:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Siad Most - FK Mladá Boleslav 2:1

V rámci 20. kola nejvyšší české soutěže přijela na hřiště posledního Mostu ambiciózní Mladá Boleslav, která nepoznala hořkost porážky již šest utkání. Dnes ovšem narazila - Most porazil tým z města škodovek 2:1 a dotáhnul se tak bodově na předposlední Bohemians Praha, jenž dnes pouze remizovali s Jabloncem.

Most začal aktivně a již v 6. minutě se dostal do velké šance. Nebezpečný centr Pešíra obrana Boleslavi nejprve odvrátila na roh, po něm ale Procházka povedenou hlavičkou orazítkoval břevno. Do další příležitosti se hnal domácí Rilke, jemuž ale balon stihnul ukopnout vyběhnuvší brankář Miller. Míč se přesto dostal k Pilařovi, který se pokusil vstřelit gól do prázdné brány, ovšem v obtížné pozici minul. Ve 33. minutě zápasu si naběhl na přihrávku Procházky Trubila, odcentroval na Rilkeho, ale obrana hostí byla pozorná a nebezpečný balon odvrátila na roh. Těsně před přestávkou měl Most další šanci ujmout se vedení, Rilke centroval, Pešír hlavičkoval, ale míč mířil opět mimo brankovou konstrukci. Poločas skončil 0:0, ale na hřišti dominovali domácí.

První příležitost v druhém poločase měl domácí Prášil. Trubila centroval a Prášil na zadní tyči svou hlavičkou jen těsně minul branku. V 55. minutě mostečtí už skoro začínali slavit, když Rilke překonal Millera, toho však na čáře zastoupil Kalina a odvrátil gólovou pohromu pro mužstvo Boleslavi. Boleslav se po této šanci zmohla ke kontru, když zadákům Mostu utekl Mendy a naservíroval míč Holubovi, ten ovšem po zemi střílel přímo do Švengera. V 63. minutě se mostečtí dočkali a Byron Webster vstřelil branku. Pilař zahrával volný kop, v malém vápně se snažil míč odkopnout Ševinský, ale trefil pouze mosteckého hráče, od nějž se míč odrazil do sítě - 1:0. Boleslav chtěla rychle odpovědět a Jan Rajnoch napálil míč do břevna, z dorážky ještě střílel Mendy, ale nad. A když nesrovnala Boleslav, tak šel do trháku Most. Rilke se zbavil Rolka, posunul míč na Pešíra a ten ho na dvakrát dostal do brány. V 70. minutě tak Most vedl nad svým soupeřem už 2:0. Avšak skóre se ještě měnilo, dvě minuty před koncem zmírnil prohru svého týmu Radim Holub, když z úrovně penalty prostřelil Švengera. Nic už to nezměnilo na tom, že Most zaslouženě vyhrál v poměru 2:1.

Autor: Michal Havlický / idnes.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Mělo by to být za 2. Tip 1:3.

Reagovat
smazaný uživatel

Bolka si to pěkně podělala, takhle se o poháry nehraje !!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele