23. kolo
30.03.2008 15:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

FK Jablonec - Siad Most 1:0

Jablonec vyhrál na jaře doma potřetí v řadě a v souboji dvou aspirantů na sestup se opět posunul blíže klidnějším vodám Gambrinus ligy. Utkání rozhodla jediná branka, do černého mířil Tomáš Michálek.

Jablonec začal aktivněji a pohyboval se především na polovině Mostu, první vážnější příležitost měl pak útočník Necid. Mladý útočník postupoval po chybě v obraně Mostu sám na brankáře Švengera, avšak místo přihrávky na volného Straku zkoušel zakončit sám a mířil vysoko nad. Most nebyl v obraně jistý a po další chybě se do šance dostával Hloušek, na poslední chvíli ale zasáhl obránce hostí Prášil a míč odkopl do zámezí. Jablonec se branky dočkal ve 40. minutě, na 1:0 dával Tomáš Michálek. Straka poslal Michálkovi přihrávku do vápna a ten se krásně trefil k pravé tyči. První poločas tak skončil za stavu 1:0 a byl plně v režii domácích.

V 58. minutě přišla první velká šance druhé půle, na Švengera se řítil po skvělém pasu Necida Michálek, ovšem tentokrát se mu skórovat nepodařilo. Vystřelil sice dobře a tvrdě, ale brankář Mostu se štěstím míč nohou vyrazil. V závěru utkání měl Jablonec ještě dvě slibné příležitosti, které však nedokázal dotáhnout do konce. Nejprve se Straka neprosadil v situaci jeden na jednoho a poté zastavil Eliáše obránce Prášil.

Autor: Michal Havlický / idnes.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele