11. kolo
28.10.2007 17:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

1. FC Brno - Dynamo České Budějovice 2:1

Zajímavé utkání s mnoha šancemi vyhrálo zaslouženě Brno. Skóre brzy otevřel Besta, když si osamocen pohrál s brankářem Kučerou. Ve 20. minutě musel za záchranou brzdu zatáhnout Horejš a po faulu na Kaloudu se poroučel z hřiště. V druhém poločase přidal uklidňující gól dobře hrající Kalouda. O chvíli později ještě snižoval Černý, vyrovnání však bylo nad síly Jihočechů.

Domácí hráči využili hned své první šance. Budějovice špatně rozehrály, Došek předložil volnému Bestovi a ten bez větších problémů poslal míč za záda Kučery. Hned za minutu mohlo být srovnáno, ale proti Mrkvičkově hlavičce se vytáhl Lejsal. V další šanci se ocitl domácí Kalouda, jehož tvrdou střelu vyrazil Kučera. Od 20. minuty hráli hosté bez vyloučeného Horejše, který zezadu zastavil unikajícího Kaloudu. Po půlhodině hry si aktéři prvního gólu úlohy vyměnili, Došek však z malého vápna přestřelil. V závěru poločasu to ještě zkoušel zpoza vápna Střeštík, umístěnou střelu lapil Kučera.

V 62. minutě z malého vápna hlavičkoval Besta, ale Kučera svůj tým výborným zákrokem podržel. Za deset minut mohlo být srovnáno, kdyby se proti točené střele Černého nevyznamenal Lejsal. Čtvrt hodiny před koncem se k odraženému míči po rohu dostal Kalouda, a ten střelou po zemi propálil vše před sebou. Lejsal poté nejspíše polevil v koncentraci a střelu Černého z 22 metrů podcenil. Avšak druhý gól už hosté nepřidali.

Autor: Josef Gvoždiak

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele