osmifinále - odvety
14.03.2024 18:45 CET
5 : 0
(2:0)

Reportáž

Mohammed Kudus (© AFP)

Součkova asistence odstartovala postupový obrat West Hamu nad Freiburgem

Fotbalisté West Hamu porazili v odvetném utkání osmifinále Evropské ligy Freiburg 5:0 a postoupili do další fáze soutěže. Londýňany, kteří si z Německa přivezli jednogólové manko, k obratu nasměroval Lucas Paquetá, jemuž asistoval český reprezentant Tomáš Souček. Rozdílovou branku dvojzápasu pak krátce po odehrané půlhodině vstřelil Jarrod Bowen. V dresu Kladivářů odehrál celé utkání také Vladimír Coufal.

West Ham si sice dělal zálusk na druhé evropské finále v řadě, ale výsledkem z Německa se mu nepřiblížil. Osudnou se mu stala 81. minuta, kdy i se dvěma českými reprezentanty v sestavě neuhlídal Michaela Gregoritsche. Kladiváři před sebou sice měli domácí odvetu, jenže před svými fanoušky vyhráli v roce 2024 jediné soutěžní utkání z celkových šesti.

Kladiváři začali zostra. Během devíti minut si vypracovali hned čtyři rohy a z toho posledního vyrovnali skóre dvojutkání. Aaron Cresswell nasměroval balon k Součkovi, jenž míč tečoval na zadní tyč Paquetovi. Brazilec neměl s doklepnutím sebemenší problémy a měsíc po zranění se dočkal již druhé trefy. Krátce po uplynutí 30 minut nasměroval domácí blíže k postupu Bowen. Ten se prodral přes několik obránců Freiburgu a tvrdou střelou k pravé tyči zvýšil na 2:0. Souček si sice druhou asistenci nepřipsal, ale opět se podílel na vydařené akci Kladivářů.

Svěřenci trenéra Davida Moyese ale pořád neměli dost. Defenziva hostů opět propadla poté, co ve velkém vápně neuhlídala Cresswella. Nikým nehlídaný expert na rohové kopy tak měl dostatek času si míč připravit a s velkou jistotou vstřelil levačkou třetí gól West Hamu. Freiburg sice nebyl o nadějné šance ochuzen, úspěšná však nebyla žádná. Štěstí zkusil v 65. minutě Roland Sallai, jehož střela obloučkem našla pouze rukavice Lukasze Fabiaňského. Oproti tomu Kladiváři udeřili ještě dvakrát. V obou případech se o branku postaral Mohammed Kudus, který si ke skórování pokaždé vybral pravý dolní roh.

Vítěz loňského ročníku Konferenční ligy tak zůstal ve hře o ještě cennější trofej. Jméno svého dalšího soka se dozví 15. března.

Autor: Livesport.cz / Josef Gotvald

Komentáře (7)

Přidat komentář
Mato178178

Moyes out. zapadna sunka ma dobry kader, ktory je na urovni AV. hraju pod svoje moznosti

Reagovat
OnlyWHU

Co je to za kecy! Zapadna šunka...

Už to neber!

Reagovat
Bastaron

1:1

Reagovat
John Obi Mikel

2:0 po prodloužení

Reagovat
Elmas

2:0

Reagovat
Bayern +

Reagovat
OnlyWHU

Jen 9 minut trvala naděje Freiburgu na dobrý výsledek. Pak to protrhl po Sukově přihrávce Paquetá a do půle po Bowenově přesné střele k tyči jsme už byli na postup my. Když pár minut po půli přidal mazácký zásah k tyči Cress, začalo být vše jasný. Dva nádherný góly Kuduse byly hřibíčky do německé rakve. Ten na uklidňujících 4:0 byl jeho po famózním sólu přes celý hřiště, když minul asi pět protihráčů. Gól kola! Lituju zmařenýho gól nešťastnýho Cufa. Jeho technický obhození gólmana zblízka zmařila jemná brankářova teč hlavou. Jednou toho góla za WHU určitě dá!!!

Dohrávali jsme snad se všemi náhradníky, když kromě Fabiho, obrany a Suka konec zápasu ostatní vesele sledovali z lavičky. Vesele kromě nasranýho Paquety, který šel na lavku jako první. Moyes ho chtěl pošetřit na neděli, ale naše hvězda měla viditelně jiný názor!!???? Nebyl to hezký pohled.

Ukázalo se, že těsná výhra Freiburgu doma byla hodně šťastná a nakonec zaslouženě postoupil lepší tým. Máme lepší hráče, kteří dnes proměnili 5 ze 6-ti střel na branku.

Ti, kteří plivovou po Moyesovi, budou opět nějaký čas mlčet. Dnes to na začátek postavil skvěle a postup jde hodně i za ním.

V neděliovšem Aston Vila! Doma! Prodloužíme tu pohodu? COYI!!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele