základní skupiny - skupina F, 6. kolo
14.12.2023 18:45 CET
2 : 3
(1:1)

Reportáž

Daniel Parejo (© AFP)

Rennes potopila nešťastná penalta. Zkušený kormidelník vyslal Žlutou ponorku do čela

Fotbalisté Villarrealu zvítězili v šestém kole základní skupiny F Evropské ligy na hřišti Rennes 3:2, a poskočili tak na první příčku právě před francouzského soka. Žlutá ponorka šla ve 36. minutě do vedení po pokutovém kopu Gerarda Morena. Okamžitě po rozehrávce se ovšem na druhé straně rozjela rychlá akce, kterou zakončoval Lorenz Assignon. Lepší pozici pro play off nakonec přiřkl hostům v 80. minutě zkušený Dani Parejo, jenž se ve svých 34 letech prosadil na evropské scéně po roce a půl.

V utkání celků, které již měly jarní účast v Evropské lize jistou, šlo už jen o to, kdo postoupí z prvního místa skupiny F přímo do osmifinále. Lépe k tomu mělo nakročeno Rennes, jenž před Villarrealem drželo dvoubodový náskok a v závěrečném duelu se představilo vlastním fanouškům. Žlutou ponorku rozhodně nečekal jednoduchý úkol, i když první vzájemný souboj skončil po jediném přesném zásahu Alexandera Sorlötha právě vítězstvím španělského týmu.

Domácí si chtěli pohlídat vedoucí pozici, a tak začali aktivněji než jejich soupeř, nedařilo se jim ale žádnou akci dotáhnout k úspěchu. K prvnímu vážnému zakončení došlo až krátce před půlhodinou hry, kdy z hranice vápna napřáhl Mahamadou Nagida. Proti tvrdé ráně však jistě zasáhl Pepe Reina. Fotbalisté ve žlutých dresech prokázali větší efektivitu, když Jeanuël Belocian nedokázal zareagovat na jejich rychlý přechod a zavinil pokutový kop, který s přehledem proměnil Moreno střelou do levého dolního rohu. S okamžitou odpovědí ovšem přispěchal Assignon, jehož spoluhráč nalezl hned po rozehrávce. Krajní bek si naběhl za obranu a překvapil gólmana z ostrého úhlu trefou ke vzdálenější tyči.

Fanoušci ve druhé půli museli na šanci čekat dlouho. První příležitost ke skórování ovšem byla hned gólová. Ilias Akhomach si v 63. minutě šikovně navedl balon do vápna a vyzkoušel štěstí střelou kolem obránce. Stevea Mandandu zakončení překvapilo a nestihl reagovat. Stejně nečekanou ránu si na druhé straně přichystal Ludovic Blas, jenž vypálil zpoza vápna a míč z jeho nohy prosvištěl mezi hradbou těl přesně k pravé tyči. Hráči Žluté ponorky však hodlali zakotvit před Francouzi, a tak v 80. minutě znovu udeřili. Pěknou kombinaci na jeden dotek zakončoval z úrovně penalty Parejo. Hosté dlouho kráčeli k vítězství, ovšem extrémně dlouhé nastavení přineslo několik příležitostí červenočerných. U té poslední byl Assignon, jenž se na chvíli stal hrdinou svého týmu, když vyrovnal, avšak sudí jeho branku odvolal kvůli ofsajdu.

Utkání tak lépe zvládli fotbalisté Villarrealu, kteří se svého soupeře pro osmifinále dozví až 23. února. Poražené Rennes postoupilo do předkola play off a o svém sokovi bude mít jasno už 18. prosince, kdy je na programu los.

Autor: Livesport.cz / Lukáš Matoušek

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele