základní skupiny - skupina F, 4. kolo
09.11.2023 18:45 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

Radost hráčů Rennes (© AFP)

O hráče méně, žádný problém. Rennes v početní nevýhodě vyzrálo doma na Panathinaikos

Hráči Rennes zvítězili ve čtvrtém kole skupiny F Evropské ligy před vlastními fanoušky nad Panathinaikosem 3:1 a výrazně se přiblížili postupu do jarního osmifinále. První branku utkání vstřelil už v deváté minutě Fabian Rieder. Komplikace pro Francouze však přišla po půlhodině hry, kdy byl kvůli červené kartě vyloučen Jeanuël Belocian a Řekové záhy vyrovnali z pokutového kopu. Ve druhé půli ovšem po povedených střídáních domácí dvakrát rychle udeřili a v čele tabulky si vytvořili tříbodový náskok.

Frustrovaný trenér Bruno Génésio přiznal, že výkony Rennes jsou pro něj nyní zklamáním poté, co v neděli tým z Bretaně utrpěl čtvrtou porážku v šesti zápasech. Francouzský lodivod také poznamenal, že jeho družina má nízkou sebedůvěru. Zlepšení mohlo přijít na evropské půdě, kde Les Rennais přivítali Panathinaikos. Ten dokázali v prvním vzájemném měření sil porazit a před vlastními fanoušky potřebovali úspěch zopakovat. Skupina F byla totiž velmi vyrovnaná minimálně tři týmy reálně bojovaly o postup.

Vstup do utkání se červenočerným povedl na jedničku. V deváté minutě se mladý Fabian Rieder blýskl svou první trefou v barvách týmu z Bretaně. Bleskový nástup Les Rennais vydržel až do 34. minuty, poté Belocian fauloval v pokutovém území a po zásahu videorozhodčího se musel předčasně odebrat do sprch, řecký celek k tomu navrch získal pokutový kop, který chladnokrevně proměnil Fotis Ioannidis. Tento moment stačil k tomu, aby se Trojlístky oklepaly z úvodního zaváhání a začaly využívat ke svému prospěchu nabídnutou přesilovku.

Po změně stran se zdálo, že vyloučeného Belociana chtějí zastoupit fanoušci francouzského celku. Ti totiž v ochozech stadionu využili pyrotechniky a vypadalo to, že takto chtějí zamezit v dalších průnicích Řeků. A nutno říct, že jejich působivé představení nezůstalo bez odezvy.

Kouči Génésiovi se vydařilo trojité střídání, které v 62. minutě poslalo na hřiště Ibrahima Salaha, jemuž se o tři minuty později podařilo prosadit se, a dokonale tak zaskočil čím dál více dotírající tým z Atén. Přemíra snahy zelených o zastavení znovuzrozeného ofenzivního potenciálu domácích ale vyústila jen ve zbytečný faul a následný pokutový kop. Ten dělovkou do šibenice proměnil Ludovic Blas a v Roazhon Parku zavládlo veselí v červenočerných barvách.

Rennes tak napravilo nepříznivé výsledky a doma potěšilo své fanoušky ziskem tří bodů. V dalším kole se 30. listopadu střetne s izraelskou Haifou, Panathinaikos vyzve ve stejný den Villarreal.

Autor: Livesport.cz / Adam Stránský

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele