osmifinále - 1. zápasy
07.03.2024 21:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Michael Gregoritsch (© AFP)

West Ham po prvním klání ztrácí. Freiburg přiblížil postupu pohárový specialista

Hráči West Hamu prohráli v úvodním klání osmifinále Evropské ligy na hřišti Freiburgu 0:1. Svěřenci trenéra Davida Moyese tahali především v prvním poločase za kratší konec, rozdílový gól však obdrželi až v 81. minutě z kopačky Michaela Gregoritsche. Rakouský kanonýr tak potvrdil, že se mu v této sezoně na evropské scéně daří, když na ní vstřelil již svůj pátý gól. V základní sestavě Kladivářů nastoupili tradičně i čeští reprezentanti Vladimír Coufal a Tomáš Souček, kteří budou v Londýně odvracet hrozbu poměrně brzkého vyřazení.

Pokud by měli hráči Freiburgu zvolit nejpovedenější zápas v letošní sezoně, pak by to byl určitě odvetný duel šestnáctifinále proti Lens. V něm prohrával německý celek po poločase 0:2 a nakonec dokázal postoupit v prodloužení. V osmifinále jej čekal starý známý soupeř ze skupinové fáze West Ham. Kladiváři už v letošním ročníku na bádenský tým dvakrát vyzráli, přičemž jim do karet hrála i forma z posledních dvou ligových klání, v nichž posbírali šest bodů.

První půlhodina hry byla ochuzena o gólové příležitosti a celkově aktivní ofenzivní snažení. Následně ale iniciativu převzali domácí, kteří zatlačili West Ham na obrannou polovinu. K první střele Freiburgu, jež mířila mezi tři tyče, se dostal Lucas Höler. Nadějnou pozici však proměnil jen ve střelu doprostřed brány. Kladiváři po zbytek poločasu zůstali pasivní a čekali na možnost protiútoku.

Hned v úvodu druhého dějství mohl akrobatickým kopem otevřít gólový účet Roland Sallai. Slibnému projektilu se ale do cesty postavil Souček a ušetřil kus práce Lukaszovi Fabiaňskému. V 64. minutě zahrozil na druhé straně Jarrod Bowen. Angličanův obstřel ovšem konečky prstů vytěsnil Noah Atubolu. Německý brankář pak zastavil i střelu Jamese Warda-Prowse, která však gólové parametry neměla. V 81. minutě přišla tvrdá rána pro defenzivu Kladivářů. Gregoritsch stál na konci pohledné kombinace domácích a po přihrávce Sallaie dopravil míč do odkryté brány.

Freiburg tak první osmifinálový zápas zvládl. Odveta se odehraje za týden 14. března na London Stadium.

Autor: Livesport.cz / Adam Karmin

Komentáře (5)

Přidat komentář
John Obi Mikel

1:2

Reagovat
Bastaron

2:1

Reagovat
Elmas

1:3

Reagovat
vladino10

Reagovat
OnlyWHU

Zbytečná prohra v opatrným zápase. Po vyrovnaným průběhu a bez větších šancí jsme měli lepší příležitosti ke skórování přece jen my. Nakonec rozhodla jediná chyba naší obrany a kolem Zoumy putoval míč ke šťastnýmu střelci, kterej dával zblízka do prázdný. Nakonec jsme měli v prodloužení i šanci po ruce domácího hráče, ale VAR a pak rozhodčí u monitoru byli proti. Smůla!

Je to škoda, v odvetě budeme muset vyhrát o dva. Je to ale hratelnej, i když houževnatej, soupeř, pro něhož je jakýkoliv dobrý výsledek velkým úspěchem. Alespoň podle jejich šťastných gest po zápase.

Bude to náročný, ale splnitelný. Freiburg je hodně hratelný, ale musíme je překonat lepší ofenzívou než dnes a hlavně dát góly.

Emerson musel střídat a modlím se, aby to nebylo na dýl.

COYI!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele