základní skupiny - skupina E, 6. kolo
14.12.2023 18:45 CET
2 : 1
(2:1)
Stadión:
Lotto Park, Brusel

Reportáž

Cameron Puertas (© AFP)

Omlazená sestava Liverpoolu nestačila na Union, ten se přesune do Konferenční ligy

Fotbalisté Royalu Union zdolali v šestém kole Evropské ligy už jistého vítěze skupiny E z Liverpoolu 2:1. Právě zaručený postup do jarní fáze soutěže umožnil anglickému celku kompletně prorotovat sestavu, ve které se objevila řada mladých nadějí. I to byl pravděpodobně důvod, proč se po gólu Mohameda Amoura ze 32. minuty prosadili jako první Belgičané. Hosté sice zanedlouho srovnali zásluhou Jarella Quansaha, ještě do přestávky však vstřelil vítěznou branku domácí záložník Cameron Puertas. Tým z Bruselu se tak kromě výhry radoval z udržení třetí příčky zaručují postup do play off Konferenční ligy.

Loňský senzační čtvrtfinalista se ucházel o postup do vyřazovací fáze i letos, nutně však potřeboval souběh několika méně pravděpodobných okolností. Belgičané ze všeho nejdříve museli porazit momentálně vedoucí tým anglické Premier League a k tomu doufat, že Toulouse prohraje svůj zápas v Linci. K tomu všemu navíc celek z Bruselu potřeboval zakončit skupinu s lepším skóre než jeho francouzský soupeř.

Lídr belgické ligy se na exilovém stadionu prezentoval již od úvodních minut velmi pohledným ofenzivním fotbalem. Útočná síla Les Unionistes naplno zaúřadovala ve 32. minutě, kdy jednoznačně nejlepší hráč na hřišti Amoura zakončil individuální průnik a poslal domácí do zaslouženého vedení. Mladé pušky v sestavě Reds se však vybičovaly k vyrovnání. Ve 40. minutě se k propadlému míči dostal Quansah a vstřelil svůj premiérový gól v barvách Liverpoolu. Nicméně těsně před koncem první půle se skóre měnilo potřetí. K bližší tyči vypálil Puertas a obnovil vedení Belgičanů.

Domácí i nadále pokračovali v nastaveném trendu ve snaze zvýšit své jednobrankové vedení. Nebylo tedy divu, že v 62. minutě propukl stadion v Bruselu v jásot potřetí. Chybu obrany Liverpoolu potrestal Puertas, avšak brance předcházela hra rukou, pročež byl gól odvolán. V 72. minutě mohl pečetit skóre Amoura, svůj samostatný nájezd však proměnit nedokázal.

Royale Union tedy sice překvapivě zdolal anglický velkoklub, kvůli výsledku Toulouse ale nakonec putuje do Konferenční ligy. Oba týmy se jména prvního jarního soupeře ve svých soutěžích dozví 18. prosince, kdy je na programu los.

Autor: Livesport.cz / Jaroslav Junek

Komentáře (8)

Přidat komentář
fenixLFC

uff, sevilla vonku. jedine nebezpecenstvo z klubov co mozu spadnut z LM nepride....

Reagovat
JessePinkman

Snad od začátku nastoupí všichni mladíci, kteří do Belgie odletěli. Chambers, Bradley, Scanlon, McConnell, Doak, Quansah, Hill a Gordon.

Reagovat
Bandita_Harry

Ja tipujem že dnes vyskúša Szoboszlaia alebo Harveyho na RW a mladíci až druhý polčas

Reagovat
JessePinkman

dobrej point... tam se někdo musí zkusit před blížícím se APN.

Reagovat
avicii

polovicu zostavy by mala tvoriť akadémia

Reagovat
avicii

Doak by ma potešil v základe, rad by som ho videl v akcii, inak to ale bude nuda

Reagovat
Elmas

2:4

Reagovat
JessePinkman

Super sestava

Chambers a Bradley - na ty jsem hodně zvědavej

Gordon - konečně po dlouhým zranění

Jones a Elliott jako lídři týhle sestavy, dá se říct

Konate se potřebuje rozehrát, snad se nezraní

Quansah můj oblíbenec

Doak velkej talent, ten potřebuje minuty

Hill, Koumas, Scanlon i McConnell na prostřídání.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele