osmifinále - 1. zápasy
07.03.2024 18:45 CET
2 : 2
(2:0)

Reportáž

Patrik Schick (© AFP)

Karabach byl blízko šokující výhře, Leverkusen odvrátil od první prohry v sezoně Schick

Karabach v úvodním klání osmifinále Evropské ligy remizoval na hřišti v Baku s Leverkusenem 2:2. Pro bundesligového lídra se zápas dlouho nevyvíjel dobře, když po první půli prohrával o dvě branky. Po změně stran ovšem nejprve snížil Florian Wirtz, jenž střídal v 58. minutě Adama Hložka a v závěru o smírném výsledku rozhodl taktéž z lavičky naskakující Patrik Schick. Z českých hráčů figuroval v základní sestavě hostů ještě Matěj Kovář, který odchytal celé utkání.

Svěřenci Xabiho Alonsa sbírali úspěchy na všech frontách. V domácí soutěži je hřál už dvouciferný bodový náskok na Bayern a v Evropské lize vyhráli všech šest skupinových utkání. Mezi ně patřila i dvě vzájemná střetnutí s Karabachem, přičemž v tom hraném v Baku měli ke ztrátě velmi blízko, když až v 94. minutě rozhodl Victor Boniface.

První výraznou šanci diváci viděli až ve 25. minutě, kdy Kovář úspěšně zasáhl proti povedenému obstřelu Juninha. Po první příležitosti zůstal německý lídr jako opařený a chvíli nato ho od inkasované branky zachránila po střele Marka Jankoviče tyč. Ve 26. minutě už Karabach slavil. Yassine Benzia napřáhl v prostoru šestnáctky a tvrdou ranou pod břevno poslal domácí do vedení. Bezzubý Leverkusen pak inkasoval ještě ve druhé minutě poločasového nastavení, když Juninho v souboji jeden na jednoho přechytračil Kováře.

Bayer začal po změně stran s dobýváním brány Karabachu. Defenzivní blok domácích ale stál pevně jako skála. Snížení se hosté přiblížili v 64. minutě, kdy z hranice šestnáctky pálil po zemi k pravé tyči Edmond Tapsoba, Andrej Luňov ovšem bezpečně zasáhl. O šest minut později využil nepřesné přihrávky celku z Ázerbájdžánu Wirtz a výstavním dloubáčkem stáhl náskok domácích o jednu branku. V 84. minutě podržel Leverkusen skvělým zákrokem Kovář, když zastavil samostatný únik Juninha. A pak přišla druhá minuta nastavení. Schick dravě vletěl do tečovaného centru a hlavičkou na zadní tyč srovnal na konečných 2:2.

Leverkusen tak na rozdíl od listopadového vystoupení v asi 4000 kilometrů vzdáleném Baku nezvítězil. Remízu se pokusí přetavit v postup 14. března.

Autor: Livesport.cz / Adam Karmin

Komentáře (15)

Přidat komentář
John Obi Mikel

1:2

Reagovat
Bastaron

0:2

Reagovat
Elmas

1:1

Reagovat
Kincl

Vystřelí někdy Hložek?

Reagovat
Müllered

Reagovat
Müllered

Jestli vypadnou s Karabachem, tak snad proserou i ten titul, Neverkusen posranej.

Reagovat
vladino10

Koľko máš vsadené?

Výlety do azerbajdzanov, ruská a bieloruska byvali vždy zradné

Reagovat
Mishko

niekto link?

Reagovat
Müllered

Schicky musí zachraňovat.

Reagovat
kattos

Jedna věc je jasná, ten Borja není pro Schicka hrozba, hroznej útočník

Reagovat
vladino10

Co robil? V co som ho videl v BL, fak vyzeral celkom technický a dobre sa zapájal do kombinacii. + na zaciatku apríla sa vráti bonifac

Reagovat
Moshe Dajan

Iglesias je nemehlo pro týmy hrající o záchranu. Vůbec nechápu, kdo ho dotáhl do tak technicky vyspělého týmu.

Reagovat
kattos

Reagovat
oli9

To se dalo cekat x vždyť ani v předchozím klubu nedal gól... To byla nouze ten jeho příchod

Reagovat
oli9

Jinam obrana Leverkusenu solidně hořela.. Jak jim tam pořád utíkal typek sám na bránu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele