základní skupiny - skupina F, 1. kolo
21.09.2023 18:45 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Villarreal hledal skvělou formu v Evropské lize marně, Panathinaikos vyválčil všechny body

Panathinaikos vstoupil do skupiny F Evropské ligy vítězně, když na svém stadionu porazil Villarreal 2:0. Rozhodující akce celého utkání se jako blesk z čistého nebe odehrála ve 38. minutě, kdy po přihrávce Giannise Kotsirase přeloboval brankáře Fotis Ioannidis. Celek z Pyrenejského poloostrova v ofenzivně laděnějším druhém poločase na vyrovnání nedosáhl a po pojistce Andraze Šporara naopak podruhé inkasoval. Žlutí tak na úvod druhého nejprestižnějšího evropského poháru, kde při předchozí účasti před dvěma lety prošli celou soutěží až do vítězného finále bez porážky, padli.

Villarreal nezahájil ročník španělské LaLigy vůbec dobře, což odnesl vyhazovem zkušený trenér Quique Setién. Nový kouč Pacheta také nevstoupil do nového angažmá vyloženě suverénně, když "Žlutá ponorka" vydřela tři body s Almeríí až gólem v nastavení. Rozporuplné formy soupeře chtěl využít řecký Panathinaikos, který ve třech ligových střetnutích pokaždé slavil vítězství s čistým kontem, přičemž o víkendu na sebe navíc hattrickem upozornil Brazilec Bernard.

Ten operoval v záloze Trojlístků i tentokrát, v 18. minutě ale musel přihlížet první větší šanci v podání soupeře. Do té se dostal zkušený José Luis Morales, jenž si ve svých 36 letech odbyl debut v Evropské lize, svůj pokus však namířil až příliš doleva. Ačkoliv se utkání odehrávalo zejména uprostřed hřiště, natěšení fanoušci domácích, kteří na účast v hlavní fázi některého z evropských pohárů čekali sedm let, ještě před přestávkou slavili gól. Výrazně se na tom podílel Kotsiras, na jehož průnikovou přihrávku si naběhl Ioannidis a z poměrně ostrého úhlu přehodil vybíhajícího brankáře.

Španělský celek zahrozil téměř okamžitě po návratu ze šaten, na prudký centr z pravé strany však hned dva hráči o několik centimetrů nedosáhli a před odkrytou sítí nezakončili. V o poznání záživnější druhé půli následně z pravého rohu pokutového území střílel domácí Sebastián Palacios, Pepe Reina ale míč vyrazil a dorážku zblokovali obránci. Poté zápas sklouzl na delší dobu zpět k urputnému boji mezi vápny, až v 78. minutě se balonu chopil střídající Šporar a chirurgicky přesnou ranou k pravé tyči stanovil konečný výsledek.

Panathinaikos tak překvapil zvučného soupeře a odstartoval skupinové boje vítězně. Jeho další zastávkou bude 5. října izraelská Haifa a střet s tamním Maccabi. Villarreal tentýž den přivítá Rennes.

Autor: Livesport.cz / Tomáš Břečka

Komentáře (9)

Přidat komentář
John Obi Mikel

1:2

Reagovat
paomara

Panathinaikos urcite nebude hrat na stadionu Apostolase Nikolaidise, ktery nesplnuje pozadavky UEFA pro skupinove faze evropskych poharu. Zapas se odehraje na Olympijskem stadionu OAKA. Toto by si autor teda overit mohl...

Reagovat
olymp

Reagovat
paomara

A muj tip 1:0, Perez.

Reagovat
olymp

presne tak, mate tam chybu. Zapas se hraje na Olympijskem stadionu - OAKA.

Reagovat
Elmas

1:3

Reagovat
Messiáš

Ponorka je fakt ostudna a bude si koledovat se hrou o zachranu. Reyna nema v brane co pohledavat v zadne soutezi, Gabbia jako nahrada za Torrese je vysmech, neustale rotace hracu, Denis Suarez je muj velikej oblibenec, ale ma za sebou celkem mizernou sezonu v Espanyolu. Nevim, co vedeni cekalo, kdyz neprivedou Lo Celsa, pusti Jacksona, Chukwuezeho, Torrese a Danjumu v jednom prestupaku a nahradi to lowcost hracema. Pacheta jako nahrada Setiena je taky joke

Reagovat
Phillipinho

Ty tam predvedli v lete slusnou klauniadu no. Budou mit zaslouzeny problemy.

Reagovat
Messiáš

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele