osmifinále - 1. zápasy
07.03.2024 21:00 CET
4 : 0
(3:0)

Reportáž

Pierre-Emerick Aubameyang (© AFP)

Vyhnaný kouč prožil nepříjemný návrat do Marseille. Villarreal potopil Mosquera

Marseille porazila v úvodním duelu osmifinále Evropské ligy Villarreal 4:0. Francouzi o svém trumfu rozhodli v první půli, kdy vstřelili tři góly. Nejprve se prosadil Jordan Veretout, po němž si vybral smolné chvíle obránce Yerson Mosquera. Mladý Kolumbijec si totiž ve 28. minutě srazil míč do vlastní sítě a chvíli před pauzou zavinil penaltu. Nepovedený návrat do známého prostředí tak prožil kouč Villarrealu Marcelino, jenž byl před půlrokem z jihu Francie vyhozen po pouhých sedmi utkáních. Zřejmě by tedy možná rád vzal zpět svá slova o tom, že se v Marseille nedá budovat projekt a že tento klub upadá.

Olympique se začal pod novým trenérem Jeanem-Louisem Gassetem herně zvedat, což vedlo ke třem výhrám v řadě a také postupu přes Šachtar. Zlepšení přišlo především v ofenzivní části hry, jelikož Marseille během zmíněných tří klání nastřílela 12 gólů. Tentokrát ji ovšem čekala těžká zkouška v podání Villarrealu, který vedl bývalý lodivod právě francouzského celku Marcelino, jehož kvůli opatrnému fotbalu vyštvali z klubu vlastní fanoušci.

Jeho bývalý klub začal lépe. Už od úvodu zápasu byli domácí aktivnější, což přineslo ovoce ve 23. minutě. Jonathan Clauss nadýchaným centrem našel v pokutovém území osamoceného Veretouta, jenž hlavičkou skóroval. O chvíli později přišla další branka Olympioniků. Při snaze odkopnout míč si jej totiž srazil do vlastní brány obránce Mosquera. Další šanci na zvýšení vedení měl Iliman Ndiaye, když pláchnul svému strážci a zpoza šestnáctky nebezpečně vypálil. V bráně se ovšem tentokrát předvedl Pepe Reina. Před změnou stran zavinil nešťastník Mosquera pokutový kop, který proměnil Pierre-Emerick Aubameyang.

Ani ve druhém dějství útočné choutky domácích neutuchaly. Aubameyang totiž z nepříliš příznivého úhlu parádně přeloboval brankáře, čímž zapsal druhou branku v zápase. Nepovedené představení hostů podtrhl v 62. minutě Alberto Moreno, který byl po druhé žluté kartě vyloučen. Další příležitost poté mohl proměnit Ismaila Sarr, nicméně z bezprostřední blízkosti nezakončil ideálně.

Marseille tak první těžký zápas zvládla a doma si zajistila výhodný výsledek do odvety. Ta je na programu 14. března ve Španělsku.

Autor: Livesport.cz / Lukáš Solař

Komentáře (13)

Přidat komentář
John Obi Mikel

1:1

Reagovat
Bastaron

2:2

Reagovat
Hardwell

3:3

Reagovat
houdic

4:4

Reagovat
Elmas

2:1

Reagovat
Messiáš

Co je to zase za zumpu. Marcelino zná celý tým soupeře a v poločase trojec. To je strašná hanba

Reagovat
Israha

Všechny tři góly Mosquerovy, individuálně katastrofální výkon. Ale druhá věc - OM po odchodu Gattusa absolutní restart, tam se neuvěřitelně zvedla psychika a hráči jsou v laufu.

Reagovat
Messiáš

Tak to je vskutku vydarene hostování Ponorky

Já jsem videl Marseille akorát proti Panathinaikosu v předkole LM, tam mě tehdy neuvěřitelně pil krev Guendouzi, jelikož podělal, co mohl a mě stál tiket

Reagovat
Israha

Ten tým má kvalitu, ale Marcelino s ním nedostal od fanoušků dost času adekvátně pracovat a Gattuso byl jen hopkající čertík, a ne trenér. Pod Gassetem si to, zdá se, konečně začíná sedat.

Reagovat
Mandanda_30

Výtej zpátky Marceli snad se ti doma líbilo Nejlepší výkon sezony od OM Nechci dělat chytrého, ale myslím, že náskok 4:0 už nedoženou

Reagovat
Mandanda_30

*vítej

Reagovat
Israha

Víš, komu fandíme? U jakého týmu je vše možné?

Reagovat
Mandanda_30

Toho se bojím Prosím ať nedostaneme příště proprc 5:0, to už bych nezvládl

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele