základní skupiny - skupina A, 1. kolo
21.09.2023 21:00 CET
2 : 3
(1:2)

Reportáž

Freiburg po roce znovu vyplenil Pireus. Rozuzlení dramatické přetahované přišlo v závěru

Freiburg porazil v prvním utkání skupiny A Evropské ligy Olympiakos 3:2. Ve vyrovnaném utkání se už v první půli hned dvakrát ujali vedení Němci, jenže domácí Řekové dokázali vždy na nepříznivý vývoj reagovat. V obou případech se o to postarala letní posila červenobílých Ayoub El Kaabi, jenž se při své první sezoně v Evropě rychle stal střeleckým tahounem týmu. Ani jeho zásahy ale Thrylos nestačily, neboť v 86. minutě duel rozhodl Maximilian Philipp. Stejně jako v loňském ročníku soutěže si tak Freiburg odvezl z Pirea všechny body.

Olympiakos nastupoval do utkání ve velmi dobrém rozpoložení. Od startu nové sezony totiž nepoznal přemožitele, přičemž z osmi duelů hned šest vyhrál. Freiburg na tom byl hůře, jelikož po velkém debaklu na půdě Stuttgartu podlehl i doma Dortmundu. Problém mu dělala především defenziva, která v těchto dvou kláních inkasovala celkem devět gólů. S řeckým celkem se však Němci potkali i v minulé sezoně, kdy s ním ve skupině opakovaně neprohráli.

Do zápasu vstoupili lépe domácí. Již v šesté minutě se Freiburg dopustil obrovské chyby ve vlastním vápně, ovšem střelu El Kaabiho vykopl z brankové čáry Mathias Ginter. Krátce nato bylo k vidění zaváhání i na druhé straně, když vystihl zpětnou přihrávku gólmanovi Roland Sallai a následně uklidil míč tam, kam patří.

El Kaabi svou druhou šanci na skórování využil ve 40. minutě, kdy z malého vápna zamířil do levého rohu branky. Poté postupoval Georgios Masouras sám na Noaha Atobulu, ale ve zlomovém okamžiku selhal. V nastaveném čase dostali hosté výhodu v podobě penalty. Vincenzo Grifo si postavil míč a s klidem se trefil přesně k levé tyči.

Srovnání skóre mohlo v druhém poločase přijít hned v jeho úvodu, avšak hlavičkující Vicente Iborra velkou šanci zahodil. V 75. minutě přidal po dobrém centru další gól El Kaabi, když špičkou kopačky překonal brankáře. Rozhodující trefa přišla v 86. minutě. Přetažený roh zpracoval na hranici šestnáctky Philipp, který prostřelil vše, co mu stálo v cestě.

Freiburg tak odčinil poslední dvě ligové porážky a v Řecku získal tři body. Následující kolo je na programu 5. října. Němci se střetnou s West Hamem, celek z Pirea změří síly se srbským TSC.

Autor: Livesport.cz / Šimon Procházka

Komentáře (2)

Přidat komentář
John Obi Mikel

0:2

Reagovat
Elmas

2-1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele