základní skupiny - skupina H, 5. kolo
30.11.2023 21:00 CET
2 : 2
(0:1)

Reportáž

Karabach byl v Norsku blízko postupu. Bláznivý závěr předznamenal prosincové drama

Fotbalisté Karabachu remizovali v pátém kole skupiny H Evropské ligy na hřišti Molde 2:2, a oba celky tak čeká ve svých závěrečných duelech tuhý boj o druhou postupovou příčku. Hosté z Ázerbájdžánu sice díky individuální akci Juninha dlouho vedli, v závěrečné desetiminutovce ale Kristian Eriksen dvěma přesnými trefami stav duelu zvrátil. Ani tento počin jmenovce slavnějšího záložníka Manchesteru United nakonec ale na výhru Seveřanů nestačil. V páté minutě nastavení totiž dělbu bodů přece jen zařídil hostující obránce Bahlul Mustafazada.

V norském Molde čekala fanoušky strhující bitva o druhou postupovou příčku do play off mezi domácími fotbalisty a týmem z Karabachu. Oba celky už se jednou ve skupině potkaly, a to v prvním kole, kdy Ázerbájdžánci vyhráli v Baku těsně 1:0. Od té doby nasbíraly obě strany totožný počet šesti bodů, přičemž ve skóre na tom byli o mnoho lépe Seveřané.

Začátek zápasu byl z obou stran velmi opatrný, a tak si museli fanoušci na první šanci počkat do 12. minuty. V té předvedl svou rychlost Juninho, který přesprintoval přes levou stranu a následně zakončil do pravého horního rohu. O chvíli později zachránil svůj tým hned nadvakrát Andrej Luňov, když nejprve vyrazil střelu zpoza šestnáctky na břevno a poté lapil i hlavičku odrážejícího Magnuse Wolffa Eikrema. Před koncem prvního poločasu předvedli domácí ve vápně parádní kombinaci, na jejímž konci vyslal pomalou střelu Mathias Lövik.

Podobný scénář měl i druhý poločas. Úvodní slovo si tak vzal až v 61 minutě Veton Berisha, jeho hlavička po krásném centru Eikrema však skončila nad břevnem. Týmu z Norska se nedařilo obranu Karabachu překonat, hráči se trápili hlavně v koncovce a soupeř naopak hrozil rychlými brejky. Recept našel v 83.minutě Eriksen, který si parádně naskočil na střílený centr a rozvlnil síť. Eriksen se o čtyři minuty později stal hrdinou, protože předvedl skvělou orientaci ve vzduchu a podruhé za sebou skóroval. Hosté se ale odmítli vzdát, a tak se v nastavení postaral o vyrovnávací gól Mustafazada.

Klíčová bitva tak nakonec divákům vítěze nepřinesla. V posledním kole skupinové fáze se Seveřané 14. prosince střetnou s Leverkusenem, klub z Agdamu poté vyzve ve stejný den Häcken.

Autor: Livesport.cz / Šimon Procházka

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele