osmifinále - odvety
14.03.2024 21:00 CET
3 : 2
(0:0)

Reportáž

Patrik Schick (© AFP)

Schick katem Karabachu. Leverkusen odvrátil hrozbu vyřazení ve zběsilém nastavení

Fotbalisté Karabachu byli v odvetě osmifinále Evropské ligy blízko senzaci, nakonec ale favorizovanému Leverkusenu podlehli 2:3 a v pohárech skončili. Úvodní gól si připsal po změně stran Abdellah Zoubir, a ačkoliv hosté museli po červené kartě z 62. minuty dohrávat v oslabení, svůj náskok dokázali ještě navýšit. Následnou stíhací jízdu domácích za obratem úspěšně dokonal střídající Patrik Schick, jenž dvěma góly v nastaveném čase poslal BayArenu do extáze. Celý duel v dresu Bayeru odchytal Matěj Kovář a nevídané otočce přihlížel pouze z lavičky náhradníků Adam Hložek.

Jen málokdo očekával, že se Leverkusen na hřišti v dalekém Ázerbájdžánu přiblíží první porážce v ročníku. Karabach nicméně dvoubrankový náskok neudržel a kvůli vyrovnávacímu gólu Schicka si vezl do odvety nepříliš příznivou remízu. Bayer totiž před vlastními diváky padl naposledy 5. května loňského roku a ve skupinové fázi smetl tohoto soupeře vysoko 5:1.

Die Werkself vlétli na soupeře od úvodních minut, v nichž se k nebezpečnému zakončení dostal Borja Iglesias. Brankářovi sice balon po střele z ostrého úhlu nešikovně propadl, ke štěstí hostů ovšem těsně minul pravou tyč. Po půlhodině hry vyslal Kovář dalekým výkopem do samostatného úniku Floriana Wirtze, po jehož centru do šestnáctky však Jeremie Frimpong zamířil mimo tři tyče. Krátce před pauzou předvedl hrubku v rozehrávce gólman Andrej Luňov, když postrčil míč přímo na zaskočeného Iglesiase, který místo zakončení do prázdné brány zvolil přihrávku na spoluhráče v ofsajdu.

Chvíli po návratu z kabin mohl vedení na stranu Bayeru překlopit střídající Exequiel Palacios, tečovaný balon však proskákal těsně vedle pravé tyče. O to větší šok přišel pro domácí před hodinou hry, kdy si na centr naskočil Zoubir a hlavičkou pod nohy Kováře otevřel skóre. Chvíli nato zatáhl Elvina Cafarquliyev v roli posledního obránce za dres unikajícího Frimponga a musel předčasně odejít do sprch. Ani to ovšem bojovníky z Ázerbájdžánu neodradilo, když v 67. minutě po přízemní ráně Juninha navýšili náskok na dvě branky.

S rychlou odpovědí ovšem přispěchal Frimpong, jenž z voleje posadil balon ke vzdálenější tyči. Infarktové nastavení pro fanoušky v obou táborech zakončil hrdinným výkonem Schick, jenž nejprve pohotovým skluzem v malém vápně vyrovnal a v posledních momentech i rozhodl hlavičkou do protipohybu brankáře.

Leverkusen si tak udržel neporazitelnost i na evropské scéně a postoupil do čtvrtfinále. Soupeře v něm mu určí páteční los.

Autor: Livesport.cz / Martin Janeček

Komentáře (17)

Přidat komentář
Losinho

2:0

Reagovat
Bastaron

3:1

Reagovat
John Obi Mikel

4:1

Reagovat
Elmas

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Ty vole, těm ten Karabach fakt nesedí.

Reagovat
Firkraag

Schick

Reagovat
smazaný uživatel

Schickyyyyyyyy

Reagovat
Moshe Dajan

SCHIIICK!! A obě dvě akce si rozjel sám, paráda

Reagovat
Kejza

Reagovat
Firkraag

A ještě jedeeeeeen

Reagovat
vilp

Stačilo přestat to obehrávat kolem vápna jak Barcelona a poslat tam pár centrů.

Reagovat
Müllered

Patrik záchranář

Reagovat
kilobyte

Udělat už nějaký klub unbeaten sezónu ve všech soutěžích?

Reagovat
Shevchenko

Tak to se vsadím že určitě ne, možná někdo někdy před 70 lety nebo max nějaký tým co chyběl zrovna v pohárech, ale dost pochybuju.

Reagovat
DidusIneptus

Leverkusenu se pořád drží štěstí - dnes Karabach v oslabení. Červené karty zrušit! Přesněji řečeno Na červenou kartu nevylučovat! Ale vymyslet individuální trest. Vyloučení hráče je kolektivní trest. Tým za selhání jednoho hráče nemůže!

Reagovat
kilobyte

Kravina. Nechceš ještě zrušit penalty a přímáky. Protože to jsou taky selhání jednoho hráče.

Reagovat
Largo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele