základní skupiny - skupina D, 4. kolo
13.10.2022 21:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Robin Knoche (© AFP)

Union pozdní penaltou zdolal Malmö i podruhé a oživil naději na osmifinále Evropské ligy

Lídr německé Bundesligy znovu nepředvedl příliš dobrý výkon, ale v nezáživném utkání se švédským Malmö přeci jen zvítězil nejtěsnějším poměrem 1:0. O jeho úspěchu rozhodl až v 89. minutě Robin Knoche proměněným pokutovým kopem. Union si tedy upevnil třetí místo v tabulce se šesti body a za druhou Bragou už zaostává o jediný bod. Naopak účinkování severského týmu po čtvrté porážce ve skupině D s předstihem skončí.

Švédský celek totiž nemá na kontě jediný bod a dvě kola před koncem je nad slunce jasné, že obsadí poslední čtvrté místo. Právě za berlínským protivníkem totiž zaostává o šest bodů a vzhledem k horší bilanci vzájemných utkání ho nemůže předskočit. Domácí favorit se po celý průběh trápil v ofenzivě a vytvořil si jen pár slibných možností. V prvním poločase stojí za zmínku jen přízemní rána pozdějšího hrdiny Knocheho z mírného úhlu, kterou však brilantně vyrazil do strany brankář Diawara.

Svěřenci trenéra Urse Fischera poprvé rozvlnili síť po necelé hodině hry, jenže branka Beckera nakonec neplatila kvůli těsnému ofsajdu. V 65. minutě chtěl otevřít gólový účet Rani Khedira. Ten se opřel do balónu z hranice šestnáctky, nicméně jeho skákavý pokus pouze orazítkoval levou konstrukci. Zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem nařídil severomakedonský rozhodčí Stavrev penaltu, ovšem po přezkoumání videozáznamu nakonec neposoudil počínání Olssona vůči Thorsbymu jako nedovolené.

Rozhodující okamžiky tohoto duelu se zrodily v rozmezí 87. až 89. minuty. Emmanuel Lomotey ve vlastní šestnáctce zatáhl za dres střídajícího Behrense a Stavrev po vytažení žluté karty ukázal na penaltový puntík. K němu se postavil právě Knoche, jenž s přehledem zavěsil k pravé tyči.

V poslední minutě byl Lomotey navíc vyloučen, protože za zastavení Beckera nejprve uviděl druhou žlutou kartu. Stavrev po konzultaci s VARem dokonce změnil své původní rozhodnutí a za zmaření vyložené brankové možnosti ukázal Lomoteyovi přímou červenou kartu.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, soccerway.com, whoscored.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Elmas

3:0

Reagovat
John Obi Mikel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele