základní skupiny - skupina E, 5. kolo
25.11.2021 18:45 CET
4 : 2
(2:0)

Reportáž

Sofiane Feghouli (© AFP)

Galatasaray si v šestigólové šarvátce poradil s Marseille

Galatasaray před vlastními fanoušky přestřílel Marseille, upevnil si své postavení na prvním místě v tabulce a s definitivou si zajistil postup do jarní fáze Evropské ligy. V posledním klání podstoupí přímý souboj s Laziem o konečné prvenství ve skupině E. Hosté naopak kvůli této prohře ztratili šanci na uzmutí aspoň druhé pozice a s Lokomtivem se na závěr porvou o třetí.

Domácí vlétli na svého soupeře hodně zostra, už v 11. minutě se mohli ujmout vedení, to když Feghúli z pravé strany poslal centr do vápna, odkud z nelehké pozice vystřelil Diagne, avšak ke své smůle orazítkoval pouze břevno. O pár chvil později již turecký výběr ale přece gólově udeřil. Feghúli elegantně uvolnil Cicaldaua, který pravačkou propálil gólmana Paua Lópeze.

V 19. minutě mohlo OM srovnat stav, nedůrazně si počínal bránící Kutlu, a tak se míče ujmul Luan Peres, nicméně trefil jenom vzdálenější tyčku. Po půlhodině hry se naopak Galatasaray propracoval ke své druhé brance, Cicaldau se snažil přihrávkou najít některého ze spoluhráčů, nakonec ovšem ani nemusel, neboť vracející se Čaleta-Car protečoval balón do vlastní brány.

Hosty každopádně tenhle negativní moment nedonutil složit zbraně. Ve 37. minutě se po pasu od Guendouziho ze standardky hodlal uvést Dieng, gólmana Musleru však nepřelstil. A ve 42. minutě hostující forvard zakončoval ještě rizikověji, jeho dělovku tedy znovu musel polapit pozorný Muslera, který merunu s notnou dávkou štěstí vyrazil konečky prstů do svého břevna.

Dieng byl při chuti i ve druhém dějství, hned po obrátce málem snížil, nebýt toho faktu, že se dostal do složitějšího úhlu, a tak síť nerozvlnil. Istanbulský celek slabou efektivitu svého soka následně tvrdě potrestal a svůj náskok ještě vylepšil. Aktürkoglu zatáhl míč k brankové čáře, poslal ho až na zadní tyčku, odkud skóroval do zcela odkrytého prostoru brány lehce Feghúli.

V 68. minutě každopádně došlo na dramatizaci tohoto duelu. Stále těžko udržitelný Dieng se v pokutovém území domácích pohyboval nebezpečně, fauloval ho tam Aktürkoglu a rozhodčí Stieler nařídil pokutový kop. Exekutor Milik ho sice neproměnil, měl však kliku, že se balón odrazil zpátky do jeho cesty, poněvadž z dorážky ho již dopravil úspěšně za brankovou čáru.

Avšak v 83. minutě Galatasaray zaznamenal definitivní pojistku, jež mu pomohla k finálnímu zisku vítězství. Babel byl na hřišti po svém střídání sotva pár okamžiků, naběhl si na bleskový centr Marcaa a nekompromisně zamířil do šibenice. Milik o dvě minuty později stačil už jen kosmeticky upravit skóre, číhající na hranici brankového území cílil z blízkosti svou hlavou.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
EverlastD

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
John Obi Mikel

0:0

Reagovat
El Fáňos

0:2

Reagovat
Elmas

1-1

Reagovat
Israha

Absolutní hnus. Sampaoli je sice příkladný šílenec, ale vůbec tu mentalitu neumí přenést na své hráče. Největší bojovník za vítězství je tam dvacetiletý týpek, co hraje velký fotbal půl roku. Hráči zdrhajáí před fanoušky, aby je někdo netrefil pitím, kapitán týmu se kvůli kontaktu s plastovou flaškou hodí marod, jeho zástupce coby DMko chodí po hřišti jak šafář a rozdává míče soupeřům, brazilská akvizice za 20 mega má asi stejný přínos jako kartonová 2D figurína, obrana bez systému, Peres a Saliba si tam hrají na kreativní hráče a piču brání, na hrotu Milik chudák úplně odříznutý, protože na něj jako na target mana vůbec nikdo nehraje...hrozný provar se z té sezony začíná klubat. Překopání kádru, ambiciózní posily, a stejně je to zas o tom, že všechno musí udělat 34letý Payet, kterého málem zabije lahev vody. Odporné představení už tak dva měsíce v kuse a nedivím se, že fanoušci ve Francii jsou nasraní.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele