základní skupiny - skupina B, 1. kolo
20.09.2018 21:00 CET
2 : 3
(0:2)

Reportáž

RB Lipsko - Red Bull Salzburg 2:3

Peníze od miliardáře Dietricha Mateschitze, jehož koncern vyrábí světoznámý energetický nápoj, sponzorují fotbalové kluby v Lipsku i Salcburku. A úvodní kolo základních skupin Evropské ligy svedlo právě oba dva paradoxně dohromady. Z výhry se nakonec radoval rakouský celek, byť ještě minutu před koncem byl stav nerozhodný.

Domácí nastoupili ve značně obměněné sestavě, v nominaci na utkání chyběl třeba úplně útočník Timo Werner, a jako by poslepovaná sestava chvilku nevěděla, co na hřišti dělá. To se v podstatě potvrdilo už po dvaceti minutách hry. Špatná rozehrávka totiž znamenala, že Dabour, leč krkolomně a s velkým štěstím, poslal hosty do vedení.

Jen o dvě minuty později přitom svěřenci trenéra Marca Roseho vedli dokonce už o dvě branky. Ulmer si na hranici ofsajdu naběhl do zcela volného prostoru na levé straně, poté měl dostatek času, aby si počkal na nabíhající spoluhráče, vybral si přitom Haidaru, a ten z brankového území snadno skóroval do poloodkryté brány.

Lipsko v prvním poločase předvedlo možná svůj nejostudnější výkon během dosavadního krátkého působení v evropských pohárech. A že by mělo dojít k nějakému zlepšení i po změně stran, to určitě nenapovídala 55. minuta, kdy se Dabour ocitl sám před gólmanem Mvogem, střela mířená na vzdálenější tyčku však narazila do brankové konstrukce.

Kdyby tahle šance skončila gólem, asi by se už Die Roten Bullen těžko chytali. Takhle ale mohli se zápasem ještě něco udělat a také se jim to povedlo. V 70. minutě trestuhodně chyboval v defenzívě Ulmer, toho využil Laimer, který svého protivníka přetlačil v souboji, obral ho o míč a usměrnil ho mezi nohy vyběhnuvšího brankáře Walkeho.

V 82. minutě Lipsko srovnalo stav. Halstenberg přihrál doleva na Kampla, ten poslal dlouhý pas do šestnáctky, kde se nacházel Poulsen, a ten hlavou překonal Walkeho. Poslední slovo měl ale nakonec Salcburk. Po rychlé akci dokázal Wolf prostrčit balón za obranu, Gulbrandsen se objevil před Mvogem zcela sám a zamířil přesně za zadní tyčku.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

kdo komu rekl prohraj

Reagovat
jenculko

2:2

Reagovat
Liquid

2 rudí býci proti 2 rudým býkům nemůže skončit jinak než 2:2

Reagovat
EverlastD

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Tady to nemůže dopadnout jinak než remízou

Reagovat
smazaný uživatel

proc by to Red Bully za predpokladu domluvy delali?

vzdyt lepsi je vyhra domacich a pripadne vyhra domacich v odvete... nez ztratit oba tymy v konecnym dusledku bod za 2 "domluveny" remizy

Reagovat
pepinho2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
ondrasch77

Tady bude ukázková dělba bodů a to tak, že vždy vyhrají domácí... Dnes vyhraje Leipzig a za měsíc Salzburg

Reagovat
Theft90

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

dobre jim to Lipsko nechava

Reagovat
REPLIKATOR

Prodaný

Reagovat
Spasitel

Red Bull A tím to nechali Red Bullu B tímu Hrajú všetko na to aby postúpili obidvaja

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele