základní skupiny - skupina B, 4. kolo
08.11.2018 21:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Celtic FC - RB Lipsko 2:1

Celtic Park letos zůstává nedobytný. S nepořízenou se z Glasgow vrací domů i Lipsko, které po domácí výhře sahalo po bodech i v druhém vzájemném zápase, ovšem nakonec kapitulovalo výsledkem 2:1. Největší drama přinesla závěrečná čtvrthodina, kde hosté nejprve smazali jednobrankové manko, sotva pár vteřin nato o něj znovu přišli a během následného tlaku v honbě za opětovným vyrovnáním mimo jiné nastřelili břevno.

Díky tomuto triumfu je Celtic plně zpět ve hře o postup, byť s šesti body stále zaostává za svým čtvrtečním soupeřem vinou horšího skóre, přičemž v případě bodové rovnosti obou celků i na konci skupinové fáze je ve výhodě německý klub díky lepším vzájemným zápasům. První zůstává s šestibodovým odstupem zcela suverénní Salcburk.

Začátek utkání byl notně ospalý, ovšem Celtic záhy skóroval hned z prvního vážnějšího výpadu. James Forrest obešel protihráče, namířil si to do pokutového území a zpětnou přihrávkou vrátil míč na kraj šestnáctky. Míč zde propadl až ke Kieranu Tierneymu, jenž tvrdou přízemní ranou na vzdálenější tyč propálil vše, co mu stálo v cestě.

Domácí byli rázem na koni, zbytek první půle povětšinou kontrolovali a několikrát neměli daleko k navýšení náskoku. Rogic ale zamířil příliš vysoko, Christie si následně počínal naprosto stejně a krátce po změně stran Scott Sinclair nezužitkoval ani samostatný únik vstříc brankáři Mvogovi. Pak se již začalo dostávat ke slovu i Lipsko a hra se plynule přelévala ze strany na stranu. Další dobrou šanci na pojištění hubeného vedení měl po dobré práci Forresta Edouard, jenže pokus francouzského forvarda zvládl Mvogo vytěsnit vytrčenou nohou.

Dvanáct minut před koncem tak udeřilo Lipsko. Parádní centr Laimera doplachtil až k trestuhodně neobsazenému Augstinovi, který s přehledem umístil svou hlavičku mimo dosah brankáře Gordona. V tu chvíli by na účast Celticu v jarní vyřazovací fázi sázel málokdo, ovšem pouhých čtrnáct vteřin po restartování hry ze středového kruhu bylo vedení zpět na straně Hoops. Excelentní týmovou akci nastartoval Sinclair, předal míč Christiemu a ten přesně našel volného Oddsona Edouarda, jehož už čekala snadná práce v podobě doklepnutí míče do sítě z bezprostřední blízkosti.

Druhý inkasovaný gól byl podnětem pro Lipsko, aby závěrečné minuty strávilo tuhým dobýváním Gordonovy brány a střídající Kevin Kampl měl hned dvakrát na dosah opětovné srovnání. V prvním případě však jeho ránu z hranice šestnáctky zastavilo břevno a v poslední minutě v samostatném úniku zamířil i s přispěním dotírajícího Lustiga vedle. Celtic tak vydřel vítězství 2:1, ale ve zbývajících dvou kolech musí Lipsko bodově předstihnout, jinak se s pohárovou Evropou pro letošek loučí.

Autor: Martin Kantor / skysports.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
EverlastD

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele