základní skupiny - skupina K, 6. kolo
07.12.2017 21:05 CET
3 : 2
(1:0)

Reportáž

SV Zulte Waregem - SS Lazio 3:2

Vzhledem k tomu, že o osudu římského Lazia i domácího Waregemu bylo rozhodnuto již před zahajovacím výkopem, nabídlo toto utkání až nečekaně dramatickou pětigólovou přestřelku. Na dvoubrankové vedení belgického klubu dokázali hosté zareagovat vyrovnáním skóre, ovšem sedm minut před koncem strhl výhru na stranu Waregemu parádní trefou Aaron Leya Iseku. Přesto však italský celek bezpečně ovládl tabulku skupiny K, zatímco waregemští se tímto triumfem s evropskými poháry loučí.

Na první gól si museli diváci počkat pouhých pět minut. Kayův centr z pravé strany našel v šestnáctce Nilla de Pauwa, jenž přetlačil bránícího hráče a povedenou hlavičkou poslal Waregem do brzkého vedení. Tím se však oba kluby do přestávky směrem dopředu vyčerpaly a o rozruch se postaral až na sklonku první půle hostující brankář Vargić, jehož nepovedený výhoz daroval soupeři slibnou šanci k navýšení náskoku, kterou však nevyužil.

Ani po změně stran Lazio nepůsobilo dojmem, že si z Belgie touží odvézt vítězství, a domácí toho dokonale využili. Rohový kop totiž parádně špičkou kopačky dokázal na přední tyči tečovat do sítě Michael Heylen, přestože byl výrazně masírován bránícími hráči Lazia.

Teprve pak hosté zabrali a hlavní měrou se na zdramatizování zápasu podílel Lucas Leiva. Defenzivní záložník, jenž do Říma přišel v létě z Liverpoolu, nejprve v 67. minutě nahrál vyhranou hlavičkou ke snížení Felipemu Caicedovi a sotva devět minut nato pak brazilský záložník sám srovnal skóre na 2:2, když využil zmatku v pokutovém území po přímém kopu a pohotově nasměroval míč patičkou přes houštinu těl až za brankovou čáru.

Víc už toho ale hráči italského klubu nepředvedli, a naopak sedm minut před koncem kapitulovali potřetí. Na samé hranici pokutového území se kolem míče obtočil Aaron Leya Iseku a výtečnou ranou do horního růžku nedal Vargićovi sebemenší šanci zasáhnout. Waregem tak může slavit cenný skalp favorizovaného soupeře, ovšem na postup ze skupiny ani tyto tři body navíc nestačí. Lazio naopak zůstává navzdory prohře na prvním místě a může vyhlížet los prvního vyřazovacího kola.

Autor: Martin Kantor / uefa.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
Seydou Doumbia

0:2

Reagovat
EL Gringo

Lucas

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele