základní skupiny - skupina C, 5. kolo
23.11.2017 21:05 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

SC Braga - TSG Hoffenheim 3:1

Braga si díky své třetí výhře ve skupině zajistila postup mezi třicet dva nejlepších v Evropské lize, Hoffenheim, který v samém závěru dohrával bez vyloučeného a frustrovaného Ádáma Szalaie, naopak po této prohře ztratil naději na proklouznutí do jarní fáze. Ještě čtvrthodinu před koncem tenhle souboj neznal vítěze. Pak ale dvakrát udeřil Fransérgio.

Lepší start do utkání si portugalský celek ani nemohl přát. Uběhlo jen 45 sekund a Joao Carlos pronikl z levé strany do šestnáctky, kde následně hledal své spoluhráče, před Fransérgiem odvrátil míč za vápno záložník Schulz, ale pouze k nohám Marcela Goiana, jehož střela z halfvoleje zapadla trošku překvapivě ke vzdálenější tyčce.

Vyrovnat se snažil ihned Kramarič, ale jeho pokus ani zdaleka neměl potřebné parametry, aby ohrozil bránu Matheuse. V 6. minutě už domácího gólmana přímo ohrozil Amiri, avšak ani on nebyl nijak blízko vstřelené brance. Joao Carlos v 10. minutě mohl naopak náskok navýšit, ovšem ze slušné pozice slabě vypálil, takže brankář Baumann zasáhl.

Jinak toho první poločas vlastně moc nenabídl. Pár zablokovaných hoffenheimských střel, jako byla například ta od Geigera nebo ta od Zubera po rohovém kopu Demirbaye, v podstatě nemohly změnit průběžné skóre. Ve 28. minutě se snažil zakončit Schulz, avšak minul, a se stejnou nepřesnou muškou se potkali také jeho spoluhráči Nordtveit s Zuberem.

Německý celek každopádně nechtěl za žádnou cenu potřetí ve skupině prohrát a ve druhém dějství se hnal za alespoň nerozhodným výsledkem. V 53. minutě stačil Matheus vyrazit střelu Amiriho pouze k volnému Gnabrymu, jenž o přestávku vystřídal Nordtveita, jenže Němec tak dlouho váhal se zakončením, až nakonec kýžený a chtěný prostor netrefil.

Mnoho nechybělo ani dalšímu hostujícímu náhradníkovi Uthovi, který byl sotva na hřišti pár minut, ale už se dostal do vyložené příležitosti, jenže Matheus proti němu vytasil perfektní zákrok. V 69. minutě Hoffenheim mohl skórovat ještě jednou, opět se k zakončení propracoval Uth, avšak ani tentokráte nevyzrál smolně na Matheuse.

V 74. minutě se hosté dočkali zasloužené odměny. Demirbay se jal rozehrání přímého kopu, našel svým pasem Utha, a ten již z blízkosti v tuhle chvíli překonal Matheuse. Braga ale nakonec přetavila tři body na svou stranu zásluhou Fransérgia. Ten nejprve zužitkoval přihrávku Ricarda Esgaiy a poté z dálky zamířil za vyběhnuvšího Baumanna.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com, whoscored.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
Lorcan

3:1, sice možná spíše zbožné přání než realita, ale i tak

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Lorcan

optimismus se mi vyplatil

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
mstain

2:0

Reagovat
mstain

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele