základní skupiny - skupina J, 4. kolo
02.11.2017 21:05 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Hertha BSC - Zarja Luhansk 2:0

Německé kluby se doposud v Evropské lize spíše trápily, ovšem čtvrté kolo skupinové fáze tomu učinilo ráznou přítrž. Nejenže si vůbec první body připsal Kolín nad Rýnem, ale zabrala také berlínská Hertha, která po výsledku 2:0 nad Zarjou Luhaňsk slaví své vůbec první vítězství, díky němuž se situace ve skupině J dvě kola před koncem slušně zamotává. Mužem zápasu byl ve čtvrteční večer bezesporu mladý útočník Davie Selke, jenž se postaral o oba góly svého týmu.

Hertha sice i nadále zůstává na posledním čtvrtém místě, ovšem její ztráta na vedoucí Östersunds činí pouhopouhé tři body. V příštím kole ovšem tým kouče Dardaie čeká nelehký výjezd do Bilbaa na půdu Athleticu.

Domácí nasadili výrazně mladou sestavu, jíž dodával zkušenosti především Salomon Kalou, který se hned několikrát aktivně probíjel do zakončení. Když ale došlo na kýžený průlom skóre, autorem branky byl jiný forvard Herthy, a to Davie Selke, jemuž přistál na hlavě Mittelstadtův centr a čerstvý mistr Evropy do jednadvaceti let povedeným zakončením překonal i brankáře Lunina.

Zatímco hosté toho směrem dopředu příliš mnoho nepředvedli, berlínští i nadále útočili ve snaze hubený náskok pojistit. To se jim nakonec povedlo sedmnáct minut před koncem, když si Selke naběhl na kolmici Essweina, obešel i vyběhnuvšího Lunina a z úhlu před dotírajícím obráncem soupeře stihl poslat míč do sítě podruhé.

Autor: Martin Kantor / uefa.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
EverlastD

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele