základní skupiny - skupina E
22.10.2015 21:05 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Villarreal CF - Dinamo Minsk 4:0

Villarreal si doma nedělal příliš starostí a outsidera z Běloruska vyprovodil debaklem 4:0. Ponorka tak stylově odpověděla na dvě po sobě jdoucí prohry, naopak Dinamo Minsk zůstává ve skupině E beznadějně poslední a dosud nevstřelilo ještě ani gól. Cédric Bakambu dal domácím dvoubrankový náskok už do poločasu, po obrátce se prosadili i Roberto Soldado a Éric Bailly..

Po ligové domácí prohře s Celtou Vigo přišel vítaný oddych. Prvních dvacet minut se sice oba týmy ještě spíše oťukávaly, potom však domácí favorit zapnul vyšší rychlostní stupeň a výsledkem byla hned první branka: Bakambu vypíchl míč po chybné rozehrávce soupeře, prošel se 40 (!) metrů, nikým neatakován, a zakončil přesně za záda hostujícího gólmana. Vskutku nevídaný přístup běloruské defenzivy. Tentýž hráč mohl krátce poté zvyšovat už na 2:0, když těsně netrefil vyzývavý Garciův pas. Minsk se nezmohl na odpověď.

Bakambu se nakonec druhé trefy dočkal ještě před pauzou - a opět bylo na vině katastrofální selhání obrany Dinama. Jako by se hostující zadáci k mohutnému útočníkovi báli byť jen přiblížit. Výsledkem byla další jednoduchá střela a pohodlný gól, takže zápas efektivně skončil už v poločase.

Po změně stran Villarreal v poklidu držel svůj náskok a navrch dokázal přidat ještě dvě trefy. Tu první si připsala letní posila Soldado; v té době už hrdina Bakambu na hřišti nebyl, kvůli zranění totiž musel v poločase střídat. Někdejší španělský reprezentant však navázal na jeho práci, když elegantně obešel gólmana a zvýšil už na 3:0. Finální úder do rakve chybující minské obrany pak přidal obránce Bailly: byla to krásná týmová akce na jeden dotyk, s níž si Dinamo vůbec nedokázalo poradit.

Autor: Dominik Zezula / goal.es

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tip 1...3:1

Reagovat
EverlastD

2:1

Reagovat
Lorcan

Villareal musí v PD se ted sice trápí, ale to je o důvod víc jít do tohodle zápasu naplno a vrátit se na vítěznou vlnu - tip 3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
vanGomm

TIP H1

Reagovat
smazaný uživatel

Borisov už nebude mít takový štěstí jako Plzeň - 5:0

Reagovat
Houfi

Minsk se sloučil s Borisovem?

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
Pyroman

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele