základní skupiny - skupina D
17.09.2015 19:00 CET
5 : 0
(3:0)

Reportáž

Neapol deklasovala Bruggy pěti góly

Neapol na domácí půdě naprosto zdemolovala belgickou návštěvu. Bruggám nasázela pět branek. Dvě z nich si připsal José Callejón, další dvougólovým hráčem byl Dries Mertens. Jednu branku pak přidal i Slovák Marek Hamšík.

Neapol si přála konečně prorazit a ukázat naplno, že celý projekt omlazování pod taktovkou trenéra Sarriho nebyla chyba. V Itálii se Partenopei poměrně trápí, takže upírali naději k utkání Evropské ligy. Nečekal je ale snadný soupeř. V bráně dostal opět šanci Pepe Reina, před nímž nastoupili Hysaj, Albiol, Koulibaly a Ghoulam. Silná záložní řada sestávala z Jorginha, Hamšíka a Lópeze, o střílení branek se měli starat především Gonzalo Higuaín se dvěma křídly Callejónem a Mertensem.

Hosté přijeli na stadion San Paolo s cílem uhrát dobrý výsledek a spolehli se při tom na brankáře Bolata. Před ním nastoupili Meunier, Mechele, Duarte a De Bock. Kapitán Simons dirigoval zálohu, o útok se starali Diaby, Pereira a Bolignoli-Mbombo.

Byly to právě Bruggy, kdo se dostal k míči a už jej nechtěl půjčit soupeři. Neapol v prvních minutách přijala belgický diktát a před soupeřem ustupovala. Možná to byl ale jen záměr, protože právě tehdy se Neapol dočkala! Utkání jako hrom začal José Maria Callejón, který si vzal míč na pravé straně a nádhernou ranou ke vzdálenější tyči propálil vše před sebou - 1:0 pro domácí celek.

Bruggy samozřejmě inkasovaná branka trochu ochromila, ale snažily se rychle se vzpamatovat. Belgický celek v počátcích utkání neměl příliš přesnou mušku, a to ani pokud jde o rozehrávku. Neapol hru následně trochu uklidnila, ale opět to byl jen zastírací manévr. Po dvaceti minutách už byl rozdíl dvougólový! A kdo jiný by se měl prosadit proti belgickému týmu, než Belgičan? Dries Mertens byl tam, kde měl být. Skvělou práci na straně odvedl José Callejón, jenž našel právě Mertense a tomu stačilo již jen nastavit nohu - 2:0.

Belgičané se nestačili divit. A divili se ještě víc, protože o pouhých pět minut později Dries Mertens dostal míč od Jorginha a z první elegantně zavěsil! Dvě branky proti svým krajanům, to zavánělo skoro až vlastizradou. Neapol naprosto dominovala a z utkání se stala exhibice domácích. Ve vápně se k dalšímu míči cpal Higuaín, který posléze upadl po kontaktu s hráčem, ale dle sudího bylo vše v pořádku.

Dalším hráčem, který byl hodně vidět, se stal Gonzalo Higuaín. Někdejší hvězda Realu Madrid si stále častěji nabíhala, byla středem pozornosti a všeobecně dost hrozila. V první půli nebyla nastavena ani jedna minuta a myslím, že hráči hostujícího celku to jen uvítali. Neapol opět nechala v úvodu druhého dějství trochu aktivity na hostech. A opět se jí to vyplatilo. Deset minut po změně stran se totiž prosadil Marek Hamšík. Dries Mertens našel slovenského záložníka přesnou nahrávkou a rozeběhnutý "Marekiaro" dostal míč do sítě!

Partenopei odteď již jen plnili povinnost a utkání v poklidu dohrávali. Mertens dostal na vápno další centr, jenže ten nedokázal usměrnit do brány. Unaveného Hamšíka poté vystřídal defenzivně laděný Brazilec Allan, který měl ve zbytku utkání především držet soupeře na uzdě. O poměrně zajímavou střelu z dvaceti metrů se pokusil také obránce Koulibaly, jenže jeho pokus prosvištěl kolem tyče. Ačkoli Neapol vedla o čtyři branky, stále měla chuť hrát. Pátou branku málem vstřelil Gonzalo Higuaín, jenže jeho radost zastavila tyč!

To byla také jeho poslední akce, protože byl posléze střídán Manolem Gabbiadinim. Patnáct minut před koncem se na hřišti objevil také Lorenzo Insigne a byl svědkem páté branky svého týmu. Tu připravil Allan, když našel Josého Callejóna, jenž tvrdou střelou propálil Bolata!

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
EverlastD

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Neprohra hostů

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
pedro-pedro

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Neapol ukáže sílu která se zatím v lize moc neprojevila. 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Tip X...1:1

Reagovat
M11

Reagovat
smazaný uživatel

Lecba Sarrim zda se zabrala

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele