čtvrtfinále - 1. zápasy
07.04.2016 21:05 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

SC Braga - Šachtar Doněck 1:2

Fotbalisté Šachtaru Doněck zvládli na jedničku úvodní zápas čtvrtfinále Evropské ligy a po výhře 2:1 na půdě portugalské Bragy jsou jednou nohou v semifinále. K důležitému vítězství je nasměroval na konci prvního poločasu Jaroslav Rakyckyj, čtvrthodiny před koncem pojistil jejich vedení Facundo Ferreyra. Braga to tak bude mít v odvetě na ukrajinské půdě nesmírně náročné a dá se očekávat, že její cesta letošním ročníkem EL tak bude u konce.

Přitom do zápasu lépe vstoupili domácí, kteří zahrozili již ve 2. minutě. Po nepřesném výkopu Pjatova se dostal ke střele Rafa Silva, ovšem brankář hostujícího výběru dokázal svou minelu rychle napravit a balón vyrazil nad horní tyčku. Po dvaceti odehraných minutách se objevil v dobré pozici Pedro Santos, jenže střela z dvaadvaceti metrů mu vůbec nesedla a šla hodně mimo tři tyče hostujícího výběru.

Krátce po odehrané půlhodině dostal krásnou přihrávku za obranu z levé strany Koka, avšak před prázdnou brankou ho dokázal na poslední chvíli odzbrojit vracející se Rakyckyj. Tři minuty před koncem se znovu ozvali domácí hráči, když z dvaadvaceti metrů vystřelil Carlos, ale zamířil jen doprostřed branky a pro Pjatova to byla snadná práce. O dvě minuty později zahrozili poprvé v zápase také hosté.

Po pasu Taisona se zjevil před domácí brankou osamocený Marlos, jenže místo kličky volil přihrávku a o míč přišel. Nicméně za další minutu se již prosadil Rakyckyj. Ten se po rohovém kopu Taisona z levé strany a následné prodloužené hlavičce ocitl na zadní tyči a z ostrého úhlu zamířil z voleje přímo pod horní tyčku. Ihned po změně stran mohl zvýšit vedení Šachtaru Malyšev, nicméně po zpětné přihrávce do šestnáctky a jeho následné střele z osmi metrů zasáhl včas na brankové čáře brankář Matheus.

Braga mohla vyrovnat v 51. minutě, kdy po několik odrazech v šestnáctce Doněcku nakonec vystřelil Rafa Silva a z deseti metrů lízl břevno. O šest minut později se po skrumáži v pokutovém území dostal ke střele Stěpaněnko, ovšem trefil jen před sebou stojícího Bolyho. Po hodině hry nejprve střílel ze střední vzdálenosti těsně vedle bližší tyče Vukčevič, ihned na to trefil Boly ve výborné pozici bránícího Malyševa.

Zhruba dvacet minut před koncem pálil z úhlu kapitán Srna a Matheus vyrážel nohou do bezpečí, avšak v 75. minutě již inkasoval podruhé. Po přihrávce na pravou stranu převzal balón Marlos a předložil ho na hranici brankového území Ferreyrovi, který lehkým dloubákem přehodil domácího strážce.

O pět minut později nevyužili hosté velký závar v šestnáctce Bragy a domácí se nakonec dočkali alespoň snížení. V 89. minutě odcentroval kapitán Baiano z pravého křídla a hlavičkující Wilson Eduardo zamířil přesně k tyči, Pjatov i přes dotyk nedokázal zabránit míči v cestě do sítě.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com

Komentáře (17)

Přidat komentář
Pharrell

1:4

Reagovat
KingMaster13

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

tip X...1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
Tomtaf

0:2

Reagovat
Bastaron

1:2

Reagovat
tnt03

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Hiko

2:1

Reagovat
HullCity

V téhle fázi už nejsou slabé týmy,takže to poslední,co by si hráči Šachtaru mohli dovolit je podcenit Bragu.Šachtar se ale také nedostal do čtvrtfinále náhodou,takže očekávám pozitivní výsledek do odvety...1:1.

Reagovat
HullCity

1.poločas nic moc,ale ve 2.poločase už Šachtar jasně lepší,sice ten inkasovaný gól zamrzí,ale pořád je 1:2 super výsledek do odvety!!

Reagovat
Marv

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
tnt03

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele