osmifinále - odvety
17.03.2016 21:05 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

RSC Anderlecht - Šachtar Doněck 0:1

Fotbalisté ukrajinského Šachtaru Doněck dokázali potvrdit úlohu favorita na půdě belgického Anderlechtu a slibné úvodní vítězství z prvního utkání v poměru 3:1 bez větších potíží udrželi. V celém utkání disponovali výbornou obranou a sami navíc rozhodli o nejtěsnější výhře ve třetí nastavené minutě zásluhou střídajícího Eduarda, který pobyl na hřišti zhruba dvě minuty. Vítěz poháru UEFA z roku 2009 se tak po zásluze probojoval do čtvrtfinále Evropské ligy.

Zápas probíhal v poklidném tempu až do závěrečné desetiminutovky, kde byly k vidění hned dvě červené karty. Domácí výběr se od začátku utkání snažil útočit, hosté si ale hlídali zadní vrátka a dopředu se nijak výrazně nehnali. Anderlecht poprvé zahrozil v polovině úvodního dějství, kdy po rohovém kopu z levé strany hlavičkoval z penaltového putníku Kara Mbodj a zamířil přímo do levého horního rohu, ovšem branka nakonec nebyla uznána.

Mbodj si totiž ve výskoku oběma rukama odstrčil Facundu Ferreyru a rozhodčí Mateu tento jasný nedovolený zákrok zřetelně viděl. Po půl hodině hry vypálil z hranice pokutového území Taison a mířil dobře ke vzdálenější tyči, ovšem brankář Proto dokázal zkrotit balón v rukavicích. Těsně před přestávkou se dostal na levé straně do dobré pozice Ismaily, ale z první se mu zakončení nepovedlo a mířil vedle pravé tyče.

Po změně stran domácí pokračovali v tlaku, nicméně k ohrožení Pjatova se nedokázali dostat. Naopak v 80. minutě vypálil na druhé straně z dobrých pětadvaceti metrů Taison a Proto musel brilantně vyrazit balón do strany. Ukrajinský celek si lehce zkomplikoval situaci v 84. minutě, kdy byl po druhé žluté kartě vyloučen Oleksandr Kučer. Avšak domácím nevydržela početní výhoda ani dvě minuty, následně byl totiž vyloučen Mbodj.

Ten byl na pravé straně faulován svým "oblíbeným" protivníkem Ferreyrou a nesmyslně se po něm ohnal oběma nohama zvednutou podrážkou napřed, přičemž ho zasáhl do stehna. Španělský sudí neváhal ani minutu a okamžitě vytasil červenou kartu. Vítěznou branku hostů vsítil v poslední akci zápasu Eduardo, který dostal přihrávku od Dentinha a poté propálil brankáře Prota, míči v cestě do sítě už nezabránil ani jeden z vracejících se hráčů bruselského celku. Anderlecht v celém střetnutí ani jednou nezamířil mezi tři tyče, na postup tak v žádném případě nemohl myslet.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2 2

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
KingMaster13

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

tip 2...1:2

Reagovat
Tomtaf

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Marv

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
HullCity

1:1 je v silách Šachtaru,ale docela se o postup obávám kvůli tomu výsledku proti Dnipru.

Reagovat
HullCity

Domácí si nevytvořili ani šanci,takže jsem byl v klidu,ale pravda,že vyhrát jsme si nezasloužili.Eduardo haluz...šel jen na minutu a půl a stejně dá gól!!!

Reagovat
pawelFCB

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele