základní skupiny - skupina C
22.10.2015 17:00 CET
1 : 3
(0:2)

Reportáž

FK Qäbälä - Borussia Dortmund 1:3

Borussia Dortmund přečkala úvodní nápor domácího celku a nakonec jej bez obtíží porazila. Skvělý výkon odvedl zejména hostující útočník Pierre-Emerick Aubameyang, který se prosadil hned třikrát a stal se hlavní hvězdou večera.

Borussia dnes nastoupila v očekávané sestavě, před brankářem Weidenfellerem čistili prostor Ginter, Papastathopoulos, Hummels a Park, o ofenzivní choutky se měli starat především pánové Kagawa, Reus a Aubameyang. Domácí hodně spléhali na Pereyru s Dodem a Antonovem, který plnil funkci jediného vysunutého hrota.

Hned od úvodu se Borussia snažila vtisknout hře svůj rytmus a zatlačit domácí celek pod tlak. Po centru od Gündogana se o zakončení pokusil Hofmann, jenže jeho hlavička postrádala přesnost. Poté zahrozila i domácí Qäbälä, která se pokoušela o totožnou akci - hlavička Antonova však nebyla přesná a brankář Roman Weidenfeller si poradil.

O minutu později to s hosty mohlo vypadat hodně špatně, když Antonov spěchal do útoku v situací dvou na jednoho a nahrával na malé vápno sprintujícímu Dodovi. Toho ale na poslední chvíli zastavil vracející se Ginter a odkopl míč v poslední vteřině! Ginter se stal hrdinou hostí ještě o chvíli později, když vykopl míč z brankové čáry!

Borussia musela zabrat, jestli chtěla tři body. Z prvních myšlenek na tlak zřejmě sešlo a vestfálský celek pochopil, že ačkoli je papírovým favoritem, výhra mu nespadne do klína zadarmo. Po kombinační hře mezi Kagawou a Reusem druhý jmenovaný vypálil, jenže nemířil přesně. To rány domácích byly mnohem více nebezpečné a Pereyrův projektil jen těsně minul bránu hostí.

Po třiceti minutách však německý tým ukázal, že nemusí ani tak moc tlačit svého soupeře, aby vstřelil první branku. Po rychlé kombinaci u vápna posunul Marco Reus míč na Pierra-Emericka Aubameyanga a jeho krásná technická rána zamířila přesně k tyči!

Trenér Tuchel musel mít velkou radost, že jeho svěřenci přečkali úvodní nápor a dostali se do vedení. V tu chvíli hosté převzali kontrolu nad užaslou ekipou domácích a pro jistotu vstřelili ještě jednu branku. A znovu se šťastným střelcem stal někdejší talent z AC Milán. Aubameyang si vyměnil pár dotyky míč s Kagawou a prostřelil z úhlu vyběhnutého brankáře Bezotosnyjho - 2:0 pro Borussen!

Ke konci prvního poločasu se ještě zastřeloval Marco Reus, jenže jeho rána nepatřila mezi přesné. Také start do druhé půle šel lépe Dortmundu. Rovněž na začátku druhé půle se Marco Reus protáhl mezi obránci domácích a vypálil. Ani tentokrát ale nemířil přesně. Heslem hostí se stal úsporný režim stylu "hlavně se nezranit". Borussia měla nahráno a spěchat nemusela.

Domácí ještě chtěli s výsledkem něco udělat, ale nezbývaly jim síly ani nápad. Na hrací plochu se v dresu německého celku dostali Bender a Piszczek, odpočinout si šli Gündogan s Hummelsem. Dvacet minut před koncem Borussen znovu udeřili a hádejte, kdo se stal tím šťastným. Správně, hattrick zkompletoval Pierre-Emerick Aubameyang. Benderovu ránu ještě dokázal brankář Bezotosnyj vyrazit, na dorážku zkušeného křídelníka ale neměl nárok.

Zápas se v podstatě již jen dohrával, protože domácí nedokázali vzdorovat zkušenějšímu soupeři a ten si svůj pohodlný náskok poctivě hlídal. S další střelou přispěchal obránce Lukasz Piszczek, který pálil zpoza vápna. Trochu nepřesně a nepříliš razantně. Domácí Qäbälä se sice především v úvodu hodně snažila a Dodo nakonec vstřelil branku, ale na body to dnes proti silné Borussii nestačilo. Domácí jsou poslední, Borussia první.

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.cz, goal.com

Komentáře (21)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tip 2...1:2

Reagovat
EverlastD

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
Manau

Dortmund by to trochu mohl podcenit. Zkusím remízu 1:1

Reagovat
Manau

Tak nepodcenil

Reagovat
arsavin

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

zadarmo to nebude 0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

BVB: Weidenfeller, Ginter, Sokratis, Hummels, Park, Weigl, Gündogan, Hofmann, Kagawa, Reus, Aubameyang

Chudák Ramos - kdy jindy ho tam postavit, než v takovém směšném zápase

Osobně bych pošetřil ještě mnohem více hráčů - tohle je skoro nejsilnější možná sestava - úplně zbytečné

Reagovat
smazaný uživatel

1-0 najvacsia senzacia dna v tesnom predstihu pred Karabachom

Reagovat
smazaný uživatel

Roman v bráně = dostaneme branku

Reagovat
Beči

Reagovat
smazaný uživatel

Aubaa když je forma, tak je prostě forma

Reagovat
smazaný uživatel

Auba je neuvěřitelný

Reagovat
Coutinho10

jeste, ze jsem Aubu dal kapitana na posledni chvily

Reagovat
Coutinho10

*chvili

Reagovat
smazaný uživatel

Tak už tam dej Ramose

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele