základní skupiny - skupina L
22.10.2015 19:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

FK Partizan - Athletic Bilbao 0:2

Athletic po delší době opět naplno ukázal své prvotřídní kvality i na mezinárodní scéně a s přehledem si poradil v Bělehradu s místním Partizanem v poměru 2:0. Hrdinou zápasu se stal Beňat Etxebarria, jen výrazně pomohl k tomu, že Partizan utrpěl vůbec první porážku v letošní pohárové Evropě. Doposud měli Srbové skvostný stoprocentní bodový zisk ze skupiny L, ovšem tentokrát již byl jejich soupeř nad všechny možné síly.

Jako první se pokoušel prudkou střelou zaskočit brankáře Živkoviće v osmnácté minutě Xabier Etxeita, ovšem neúspěšně, stejně jako hlavní gólová zbraň Aritz Aduriz. Přesto se krátce po půlhodině hosté přece jen za svůj neustávající tlak dočkali uznání. Letní posila Raúl García využila perfektní Etxebarriovy přihrávky, jejímž adresátem byl zprvu De Marcos, jehož centr poslal hlavou do sítě zmíněný bývalý šutér Atlética Madrid, jenž tak navázal na své úspěšné gólové hody z let minulých.

Athletic posléze pokračoval v nátlaku a o pět minut později měl blízko ke zdvojnásobení náskoku, kdy se Williams po Adurizově přiťuknutí řítil sám na branku, avšak těsně minul. Partizan naopak měl vážné potíže vůbec dostat se na polovinu soupeře a něco kloudného vymyslet, Iago Herrerín v brance baskického klubu mohl tak akorát chytat lelky. V pětapadesáté minutě se do asi největší šance domácích dostal Fabrício, jenže ani on z přímého kopu těsně netrefil branku a Athletic mohl být znovu v poklidu.

V sedmapadesáté minutě se musel znovu činit Živković při ráně Etxebarríi, ovšem neúspěšně. Osmadvacetiletý záložník si však spravil chuť, když pět minut před koncem posadil přímý kop takřka úplně přesně do pravé horní šibenice branky Partizanu. O bodech tak bylo jasno, Athletic si zatím letos v Evropě vede obstojně a svou tabulku skupiny L prozatímně vede a míří za postupem.

Autor: Martin Kantor / uefa.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tip X...1:1

Reagovat
EverlastD

1:1

Reagovat
Lorcan

Partizan zatím překvapuje, tohle bude pro Bilbao hodně těžký, obzvlášť isi jako v Alkmaru postaví kombinovanou sestavu, tady budou za remízu rádi , tip 1:1

Reagovat
Lorcan

Iker Muniaín dnes dostal od lékařů povolení k zapojení do plného tréninku - tak to je výborná zpráva ! bez ohledu na to, že do tohodle zápasu zřejmě ještě nezasáhne

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Manau

přidávám se

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Věřím domácím 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Pyroman

1:1

Reagovat
Lorcan

tak nakonec se ukázalo že když Bilbao nastoupí v plný sestavě (což sem uplně nečekal) tak je o třídu lepší

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele