osmifinále - 1. zápasy
10.03.2016 19:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Fenerbahçe SK - SC Braga 1:0

Protože druhý poločas Fenerbahce zvládlo o něco lépe, přiveze si do odvety jednobrankový náskok. Braga nepředvedla vyloženě špatný výkon, nakonec ovšem inkasovala osm minut před koncem zásluhou Mehmeta Topala. Hosté každopádně nemusejí výrazně smutnit, pořád mají velmi reálnou šanci ještě do čtvrtfinále proklouznout.

Pro Bragu se utkání nevyvíjelo od začátku úplně dobře. Copak o to, že se po pár sekundách hry dostal ke střele Tufan, protože gólman Matheus si s jeho pokusem dokázal poradit, horší bylo, že přišla o stopera Ricarda Ferreiru, který se zranil při jednom ze soubojů a musel po čtvrthodině hry střídat. Těsně předtím se poprvé osmělili hosté, ovšem dalekonosná střela Josuého byla hodně nepřesná.

V 17. minutě už pálil o něco nebezpečněji Koka, který si naběhl na dlouhý míč za obranu, avšak na brankáře Demirela z pravé strany nevyzrál. Následně se snažil skórovat Marcelinho Goiano, jenže ani on z dálky nemohl v žádném případě uspět a zamířil jen nad. Po půlhodině hry napřáhl z vápna Baiano, nicméně i s jeho zakončením neměl Demirel větší potíže.

Hostům se v první půli velmi dobře dařilo eliminovat jednu z největších hrozeb soupeře, kterou byl zajisté van Persie. Ten se do jakési první pološance propracoval sedm minut před přestávkou, kdy se snažil na hranici malého vápna tečovat střílenou přihrávku Seny z levé strany, a i když se mu možná podařilo míč malinko škrtnout, Matheus byl mezi třemi tyčemi pozorný.

V závěru půle se van Persie objevil v lepší střelecké pozici, jakmile se dostal k odraženému míči, ten ovšem nasměroval pouze do reklamních poutačů za brankou. Erkin poté rozehrál rohový kop velmi šikovně, zakroutil centr mezi tři tyče a Matheus musel zasahovat. V nastavení na druhé straně pálil Wilson Eduardo, ale jen do náruče připraveného Demirela.

Zkraje druhé půle se osmělil van Persie, jenž si na hranici šestnáctky narovnal míč na levačku, mířil na bližší tyčku, tam však zasáhl bez problémů Matheus. O pár chvil později se již třepotala síť, Sen vyslal jemným obloučkem van Persieho, který vymetl šibenici, nicméně pouze z ofsajdu. Potuk na sklonku hodiny hry následně střílel vedle vzdálenější tyčky.

V 76. minutě měl portugalský celek asi největší možnost na skórování. Josué ukázal, že odvahu rozhodně má, naštrádoval si to blíž do středu a ostře vypálil, skvěle se však předvedl Demirel, jenž u tyčky na poslední chvíli balón vyrazil. V 82. minutě Fener přece udeřil. Luíz Carlos zbytečně ztratil, Topal toho využil, popoběhl do středu a zamířil k tyči.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2 0

Reagovat
KingMaster13

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Ten kurz na Bragu

Reagovat
smazaný uživatel

myslíš, že má šanci v Istanbulu vyhrát?

Reagovat
smazaný uživatel

Braga bude s výsledkem spokojena.

tip 0:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1...2:0

Reagovat
EverlastD

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
pawelFCB

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele