základní skupiny - skupina L
26.11.2015 19:00 CET
2 : 3
(1:1)

Reportáž

FC Augsburg - Athletic Bilbao 2:3

Utkání mezi Athleticem a domácím Augsburgem ovládli Baskové v poměru 3:2. Athletic se dostal do vedení gólem Susaety, ale přesné trefy Trochorowského a Bobadilly daly naději na tři body domácím. Vítezství však nakonec přeci jen patřilo Lvům, když se v poslední desetiminutovce dvakrát trefil Aritz Aduriz. Athletic má postup v kapse, Augsburg musí vyhrát v Bělehradě.

Hosté na svého soupeře v úvodu utkání vlétli a byli lepším týmem. Aktivita se Valverdeho týmu vyplatila už v 10. minutě. Po autovém vhazování Balenziagy se k míči dostal Susaeta, jenž využil volného prostoru před sebou, navedl si míč a naprostou přesností zakončil nechytatelně k tyči - 0:1! Domácí mohli odpovědět v 19. minutě. Po rohovém kopu a chaosu před gólmanem Herrerínem se k balónu dostal Janker, hrdinou okamžiku pro Athletic se však stal Gurpegi, který srazil střelu třicetiletého obránce a šikovně se postavil do cesty i jeho dorážce. Junker tak premiérovou branku v sezóně oslavit nemohl.

Náskok Lvů na dlouhou dobu nebyl v ohrožení, přestože Augsburgští mohutně povzbuzováni svými fanoušky vyrovnali hru. Obětavé napadání Weinzierlovy družiny přineslo ovoce až krátce před přestávkou. Stafylidis vybojoval míč na polovině hostí a přihrál Piotru Trochowskému, jenž tvrdou střelou otřenou o obránce Laporteho srovnal na 1:1!

Gól do šatny německý celek výrazně nakopl a po změně stran šli domácí tvrdě za obratem. V 51. minutě vymyslel Trochowski výborný pas za obranu pro Dong-Wona, ale korejského fotbalistu na poslední chvíli připravil o míč jeden z obránců. V 59. minutě už však kombinace Augsburgu vyšla. Aktivní Dong-Won vyslal na Herrerína tvrdou ránu z poza vápna, kterou brankář Athleticu jen vyrazil před sebe a přesná hlavička Raúla Bobadilly do protipohybu Herrerína zaznamenala vedení Augsburgu 2:1!

Bavorský celek prožil v minulém bundesligovém kole velké oživení a energie z výhry 4:0 ve Stuttgartu byla na hráčích znát, ovšem Athletic má aktuálně dobrou formu i přes víkendové zakolísání. Baskové Augsburg v dalším průběhu hry dostali pod tlak a z něj vyplynula kýžená vyrovnávací branka. V 83. minutě se trefil nejlepší střelec Basků Aritz Aduriz, jenž zužitkoval pas Iturraspeho a hlavou zamířil neomylně k tyči - 2:2! Augsburg závěr zápasu vůbec nezvládnul a Aduriz dostal šanci rozhodnout v 86. minutě. Na pravé straně se výborně uvolnil Williams, jenž před brankou našel nepokrytého Adurize a čtyřiatřicetiletý forvard už měl před prázdnou brankou lehkou práci - 2:3!

Autor: Miroslav Ondrejka / onlajny.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
EverlastD

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Tip X...0:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:2 0

Reagovat
Tomtaf

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Lorcan

1:3 a Aduriz dá minimálně jeden gól

Reagovat
smazaný uživatel

Augsbug sa dvíha, rozbehla sa ofenzíva, posledných 5 súťažných zápasov majú priemer 3 strelené góly na zápas.

Reagovat
Sotuen

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Lorcan

krásnej obrat

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele