základní skupiny - skupina L
17.09.2015 21:05 CET
3 : 1
(0:1)

Reportáž

Athletic Bilbao - FC Augsburg 3:1

Téměř hodinu živil Augsburg naději na nečekané vítězství z horké půdy stadionu San Mamés v Bilbau, ovšem to by nesměl na straně Athleticu nastoupit Aritz Aduriz. Legenda baskického klubu dvěma trefami otočila vývoj utkání, které ještě v samotném závěru pojistil Markel Susaeta na pohodové vítězství španělského klubu v poměru 3:1.

Návrat na evropskou pohárovou scénu se zprvu pro domácí Athletic nevyvíjel vůbec růžově. Místo toho, aby Baskové zkusili využít relativní nezkušenosti svého soupeře, pro nějž šlo o debut v rámci Evropské ligy, zadělali si vlastní nervozitou a nedůsledností na pořádné trable. Když jeden z útoků Augsburgu zakončil díky špatnému odkopu bránícího hráče střelou Esswein, brankář Herrerín dokázal míč vyrazit pouze před sebe k nohám Halila Altintopa, jenž střelhbitě zareagoval a poslal hosty do vedení.

Německý pohárový nováček tak zničehonic vedl na hřišti největšího favorita skupiny L, kterému se ani po zbytek první půle nedařilo oklepat ze špatného úvodu. Až na samotném sklonku poločasu mohl vyrovnat Raúl García, jenž však vůbec netrefil bránu. Po změně stran ovšem došlo na to, co se očekávalo od samého počátku, tedy góly Aritze Adurize. V pětapadesáté minutě ostřílený pardál v útoku Athleticu vyskočil při rohovém kopu nejvýše a nechytatelně prudkou hlavičkou srovnal na 1:1.

Od té chvíle již hráli domácí prim, zvláště pravá strana zálohy se Susaetou a De Marcosem fungovala jako na drátkách a nedlouho po Adurizově gólu číslo jedna přišel i ten druhý, tentokrát instinktivně pravačkou. V samotném závěru pak obrat dokonal aktivní Markel Susaeta. Výsledek 3:1 posílá svěřence Ernesta Valverdeho do čela skupiny, Augsburg po změně stran jednoduše nedokázal favoritovi nadále vzdorovat.

Autor: Martin Kantor / marca.com

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
EverlastD

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Bilbao + Aduriz dá gól

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Pyroman

2:0

Reagovat
pedro-pedro

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:1 Stejně jako druhý duel skupiny L

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Bayernista18

2 : 2.

Reagovat
smazaný uživatel

Tip 1...4:0

Reagovat
arsavin

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele