základní skupiny - skupina L
10.12.2015 21:05 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Athletic Bilbao - AZ Alkmaar 2:2

Athletic doma pouze remizoval s vyřazeným Alkmaarem 2:2, na výsledku skupiny to ale nic nezměnilo - Baskové jdou dále z prvního místa, Nizozemci se musí spokojit s posledním. V atraktivním zápase hosté dokonce vedli, nakonec ale museli dotahovat soupeřův náskok..

Papírovým favoritem byli určitě domácí a už v sedmnácté minutě to málem potvrdil Kike Sola, jehož rána po San Josého pasu prolétla těsně vedle tyče. Alkmaar se však s rolí otloukánka odmítl smířit, od začátku předváděl aktivní, nebojácný výkon a nakonec byl také po zásluze odměněn - psala se 26. minuta, když Ben Rienstra našel přesným pasem ve vápně Jorise van Overeema a gólman Herrerín byl bez šance. 0:1.

To nizozemského outsidera viditelně povzbudilo a výsledkem mohl být druhý gól hned z dalšího pokusu Derricka Luckassena; ten se do míče opřel pořádně daleko od brány, Herrerín se však přesto musel snažit, aby jeho dělovku vyrazil. Aktivní nástup AZ však postupně chřadnul a do hry se podle očekávání dostávalo Bilbao. Saborit sice ve 35. minutě v akrobatické pozici ještě branku netrefil, dvě minuty před změnou stran se však už tribuny radovaly - neúspěšný střelec z předchozího pokusu vrátil do vápna Susaetův pas, tam už číhal sniper Kike Sola a suverénně propálil brankáře Coutinha.

Jestliže šli hosté do druhého dějství s tím, že mohou stále pomýšlet na vítězství, tvrdou ránu jim zasadila hned první situace ze 46. minuty - Luckassen zahrál ve vápně rukou, k nařízené penaltě se postavil San José a nekompromisní střelou otočil vývoj utkání. Definitivní pojistku mohl následně přidat Sola, Coutinho se ale blýskl skvělým zákrokem; nezadařilo s ani Ortizovi, který pálil těsně mimo. V závěru měl Alkmaar poměrně dost štěstí, neboť gólové parametry měly i nepříjemná střela Viguery z úhlu a Merinův pokus, jejž zlikvidoval včasným výběhem Coutinho.

Jako by si hosté řekli, že co je nezabije, to je posílí, a v posledních minutách se proti všem předpokladům probili hned ke dvěma gólovkám. Domácí ale podržel skvělý Herrerín, který nejprve vyrazil zrádnou Hayeho střelu a následně tváří v tvář zneškodnil pokus střídající Tankoviće. A pak už přišla vyrovnávací trefa - která se zrodila z hodně divoké situace. Vše začalo dvojitou šancí Athleticu; Coutinho vyrazil Aketxeho střelu zpět do ohně, kde se k míči dostali postupně Viguera a opět Aketxe, oba ale napálili břevno. Poté se k míči šťastně dostali hosté, na nic nečekali a zahájili bleskový brejk, na jehož konci číhal Janssen a jeho gólová rána z ostrého úhlu. 2:2.

Autor: Dominik Zezula / onlajny.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tip 1...2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
EverlastD

2:0

Reagovat
Tomtaf

2:1

Reagovat
Lorcan

2:0 pro Bilbao, pro mě jeden z nej favoritů na celkové vítězství v EL

Reagovat
Lorcan

sorry že to píšu sem, ale preview nemaj protokol na hlášení chyb, takže :

a) Bilbao o první příčku nehraje, díky lepším vzájemným zápasům s Partizanem jí má za jakýchkoliiv okolností jistou

b)Aduriz se svýma 178 cm se rozhodně nedá považovat za vysokého

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele