základní skupiny - skupina K
17.09.2015 21:05 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Sparta veze z Řecka alespoň bod za remízu 1:1

Fotbalisté pražské Sparty si z řeckého Tripolisu vezou bod za remízu 1:1. V zajímavém utkání se spoustou šancí obou stranách se Astoris brzy ujal vedení, český vice mistr ale zásluhou Lafaty dokázal vyrovnat a v závěru dokonce sahal i po vítězství.

Sparta prožila na Peloponéském poloostrovu hrůzostrašný vstup do utkání. Střela Iglesiase se sice ještě mezi tři tyče nevešla, po dvou minutách už však šli domácí do vedení. Petr Jiráček přišel o míč ve středu pole, Bertoglio pak vynikající přihrávkou vysunul Pablo Mazzu a ten se v samostatném nájezdu na Bičíka nemýlil a otevřel skóre.

Deset minut nato mohlo být ještě hůř. Po další parádní přihrávce se řítil na sparťanského brankáře pro změnu Giannou, jenomže David Bičík teď dokázal jeho šanci i s pomocí Costy bravurně zlikvidovat, a zachránil tak svůj tým. Na druhé straně se poprvé osmělili také hosté, odražený balón napálil Josef Hušbauer jen kousek vedle levé tyče.

Asterasu dělal problémy především Ladislav Krejčí na levém křídle, po jednom z jeho průniků a následné zpětné přihrávce střílel Marek Matějovský bohužel pouze do středu brány. Druhý polovina prvního dějství už patřila Spartě, vyrovnat mohl také Martin Frýdek, který dnes nastoupil na pravém kraji obrany, jeho hlavičku po rohu Dočkala ale zastavila tyč.

Krátce po změně stran to byl znovu Tripolis, který měl dvě příležitosti navýšit skóre, na rozdíl od první půle však ani jednu z obrovských šancí nevyužil. Nejprve nabídl Mazzovi situaci jeden na jednoho proti Bičíkovi podklouznuvší Costa, autor prvního gólu ovšem další trefu nepřidal. Za chvíli zase postupoval sám Fountas a jeho dobře myšlený lob proletěl těsně vedle.

Družina Zdeňka Ščasného přežila tyto nepříjemné situace, aby pak sama udeřila. Centr Martina Frýdka byl sice zblokován, přesto doputoval až k Davidu Lafatovi a sparťanský kapitán ve své typické pozici doklepl míč do prázdné branky. Dokonat obrat mohl Ladislav Krejčí, to jen kdyby ho nevychytal výborný Košický.

Devětadvacetiletý slovenský gólman předvedl další výborný zákrok v 63. minutě, kdy si centr Petra Jiráčka málem do vlastní sítě srazil kapitán Dorin Goian. V nervózním závěru pak Sparta dokonce vstřelila vítěznou branku, ovšem hlavní rozhodčí z Chorvatska ji pro údajný faul neuznal.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (653)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele