1/16 finále - odvety
26.02.2015 18:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Zenit Petrohrad - PSV Eindhoven 3:0

Fotbalisté ruského Zenitu Petrohrad ukázali v odvetném utkání 1. kola vyřazovací fáze Evropské ligy svou sílu nizozemskému PSV Eindhoven a nakonec ho přehráli jasně po výsledku 3:0, díky úvodní výhře 1:0 na půdě soupeře bez větších komplikací postupují do osmifinále. Domácí se dostali do vedení po půl hodině hry a svůj náskok navýšili krátce po změně stran, Eindhoven ani tentokráte nedokázal vyzrát na skvělou defenzívu soupeře.

Zenit vstoupil do utkání velmi aktivně a už v 9. minutě mohl jít do vedení. Po pravé straně se dostal k hranici pokutového území José Rondón a tvrdě vypálil, gólman Zoet si připsal první úspěšný zákrok. O dvě mnuty později to skvěle udělal Hulk, který se prosmýkl mezi dvěma bránícími protihráči a vypálil po zemi, jeho ránu dokázal u pravé tyče opět zlikvidovat Zoet. Hosté z PSV poprvé zahrozili až po dvaceti minutách hry.

Ze střední vzdálenosti napřáhl Brenet a jeho pokus se snášel do horního pravého rohu, ovšem gólman Lodygin celou situaci vyhodnotil skvěle a odvrátil balón na rohový kop. Po jeho zahrání dokázal dokonce skórovat hlavou Maher, avšak gól nemohl být uznán, protože předtím se už míč dostal za brankovou čáru mimo prostor tří tyčí. Ve 25. minutě znovu zahrozil kanonýr Hulk, jehož dělovku směřovanou na přední tyč parádně vyboxoval Zoet.

Nicméně domácí celek se dostal zaslouženě do vedení ve 29. minutě. Skvěle to udělal Danny, který se po levé straně dostal do pokutového území a zpětnou přihrávkou vyzval ke skórování Rondóna, který z první po zemi zamířil přímo ke vzdálenější tyči. Ihned na to mohl navýšit vedení Zenitu Garay, jeho střela ze středu pokutového území ale šla těsně nad. Pět minut před přestávkou po zmatcích v pokutovém území znovu zakročil Zoet a uchránil PSV před další pohromou.

PSV mohlo vyrovnat v poslední minutě úvodního dějství, ale střela placírkou od Depaye nebyla razantní a Lodygin si připsal snadný zákrok. Vedení Zenitu pojistil tři minut po změně stran brazilský kanonýr Hulk. Ten vypálil z necelých dvaceti metrů a jeho bomba šla k levé tyči, gólman Zoet byl tentokráte krátký - 2:0. Ihned na to pálil těsně nad horní levý růžek Danny a v 56. minutě na druhé straně vychytal Lodygin famózním zákrokem Wijnalduma.

PSV bylo blízko snížení po hodině hry. Po centru z levé strany zahrál v pokutovém území nešťastně rukou Garay a následně se k penaltové značce postavil Luuk de Jong. Ten mířil dobře k levé tyči, avšak Lodygin brilantním zákrokem vyrazil míč na rohový kop. V 68. minutě po nakrátko rozehrané standardní situaci předvedl kroucenou ránu Hulk a Zoet rozpačitě vyrazil míč jen před sebe k volnému Rondónovi, který zblízka přidal svůj druhý gól v tomto duelu.

V závěrečné dvacetiminutovce měli domácí ještě dvě gólové možnosti, a i přes neúspěchy nakonec mohou být s tříbrankovým vítězstvím nadmíru spokojeni.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, psv.nl

Komentáře (19)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
EverlastD

1:2 :-) iba prianie

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1...2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1-2 Depay

Reagovat
Tomtaf

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Stiksxx

0:1 nic neznamená. Ale je více než jasné, že každý kdo nebude 100% do toho zápasu nenastoupí. O víkendu nás totiž doma čeká Ajax a to je v momentální situaci důležitější zápas. Myslím, že prohrajeme 1:0 nebo 2:1. Oslnivý fotbal nečekám

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Elliasson

Viděl jsem o přestávkovém studiu v ruské televizi krátký záznam a už po první půli to mohlo být 3:0 pro Gazpromovce. Zenit opravdu asi hrál dobře a třeba je to horký kandidát na TOP 4 v Evropské Lize. Uvidíme však.

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám v semifinále, uvidíme ale koho zítra chutnou

Reagovat
Stiksxx

Je to smutný, že ty ruský týmy jsou jinde jenom proto, že mají peníze.

Reagovat
smazaný uživatel

To nemusí trvat věčně.. viz EPL

Reagovat
jáá

to doufám také, že to nebude mít dlouhého trvání -__-

Reagovat
Neuro

totéž se dá říct o PL

Reagovat
Stiksxx

Hmmm...tohle jsem nečekal. Dobrá rychta. Je dobře, že jsme vypadli. Aspon se můžeme soustředit na ligu. I když po tomhle kole může být prakticky hotovo.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele