základní skupiny - skupina I, 4. kolo
06.11.2014 21:05 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

SSC Neapol - BSC Young Boys 3:0

Heroický výkon Jonathana De Guzmána potvrdil, že Neapol umí překvapit. Nová posila záložní řady sice prožívala strastiplné začátky nového angažmá, ale s postupem času se začíná plně aklimatizovat. Partenopei díky hattricku zkušeného záložníka porazili Young Boys jasně 3:0.

Velmi zajímavá skupina I nabírá finální obrysy. Zatímco Slovan Bratislava padl, na čele zůstává Sparta Praha, která má po čtyřech zápasech devět bodů. Druhým celkem je italská Neapol, která se díky dnešnímu výkonu dostala na stejnou bodovou hranici. Všechny tři body jí zařídil Jonathan De Guzmán. Střední záložník se trefil těsně před koncem první půle, druhou branku přidal po hodině hry a naposledy jeho jméno v souvislosti s gólem zaznělo deset minut před koncem.

První desetiminutovka v zásadě nic světoborného nepřinesla, protože brankář Yvon Mvogo musel zasahovat jen při poměrně nepřesně rána Duvána Zapaty. O něco slibnější střelou se prezentoval mladý křídelník Lorenzo Insigne, který pálil z dobrého úhlu a sledoval, jak brankář Mvogo s vypětím všech sil jeho pokus likviduje. Ve dvaadvacáté minutě se centr do vápna snášel k nabíhajícímu Duvánovi Zapatovi, který díky svým centimetrů logicky ve vzduchu není outsiderem. Jeho zakončení hlavou ale branku nepřineslo a Neapol musela pokračovat v tlaku.

O pár minut později se hráčům Neapole povedlo dopravit míč až za záda brankáře Mvoga, ale zkušený sudí Kenn Hansen branku nemohl uznat kvůli ofsajdovému postavení. To už si napodruhé Dries Mertens pohlídal, když přebíral nahrávku od Koulibalyho. Belgický útočník, který si jméno udělal v PSV Eindhoven, se chopil míče a tvrdě vypálil, ale brankář Mvogo s touto variantou počítal a míč zpacifikoval.

Po půlhodině hry plány trenéra Rafy Beníteze trochu narušilo zranění Miguela Britose, kterého musel nahradit mladík Faouzi Ghoulam. Krátce před poločasem málem diváci na stadionu San Paolo pod Vesuvem zakřičeli gól, když se ke střele odhodlal reprezentant Lorenzo Insigne. Rána to byla nádherná, ale míč směřující pod břevno fantasticky vytáhl brankář Mvogo nad břevno. To už se mu ale nepovedlo o dvě minuty později, když kapituloval po ráně záložníka Jonathana de Guzmána a Neapol vedla.

Stejný duel se opakoval také po začátku druhé půle, když Jonathan de Guzmán zkoušel podruhé nachytat brankáře Mvoga, jenže ten už se překonat nenechal. O chvíli později Mertens poslal výbornou nahrávku do druhé vlny na Zapatu, ten ale trestuhodně minul! Z druhé vlny po přihrávce do vápna pálil také Lorenzo Insigne, ale jeho střela se nakonec stočila těsně vedle tyče. Na opačné straně zvolil individuální akci Sanogo, kterému ale nepřálo štěstí ani protihráči.

Neapol zdvojnásobila své vedení díky akci mladého střelce Duvána Zapaty, který se protáhl přes tři bránící hráče a potom předložení míče před prázdnou bránu. Tam se ocitl dobře nabíhající Jonathan de Guzmán a z této pozice se už nemýlil. Míč bez problémů doklepl do prázdné brány a Neapol vedla o dvě branky.

Obrana hostujících Young Boys byla v tu chvíli maximálně rozebrána, čehož potřetí využil záložník de Guzmán. Obránci před brankářem Mvogem špatně odkopli balon, ten se dostal k pozornému de Guzmánovi a dnešní lídr Neapole skóroval potřetí. Absence Marka Hamšíka nemusela Neapol mrzet, protože na místě slovenského záložníka dnes zazářil někdo jiný. Díky výkonu de Guzmána je Neapol favoritem na postup hned vedle Sparty.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

3;1

Reagovat
Tomtaf

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
mastakillah

De Guzman RETE !!!

Reagovat
mastakillah

Duván De Guzman

Reagovat
mastakillah

De Guzman

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele