1/16 finále - 1. zápasy
19.02.2015 21:05 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Sevilla FC - Borussia Mönchengladbach 1:0

Stejně jako ve středu zvládl Real Madrid svůj první zápas s německým soupeřem, počínala si obdobně také Sevilla. I andaluský celek coby obhájce trofeje zvládl porazit soka pocházejícího z Bundesligy, v tomto případě Borussii Mönchengladbach. Domácí výhru 1:0 a slušnou výchozí pozici do odvety zařídil sevillským Vicente Iborra.

A se zmíněným zápasem Realu a Schalke by se dala najít i další paralela: nešlo o nijak zvlášť vydařené oku lahodící utkání. Oba celky v ofenzivě spíše strádaly a jedinou výjimkou se v zápase bez vážnějších šancí prezentoval Iborra krásnou ranou dvacet minut před koncem. Za hosty měli nejblíže ke kýženému gólu na hřišti soupeře Fabian Johnson s Oscarem Wendtem, oba však vyšli naprázdno.

Již samotný úvod utkání naznačil, že nepůjde o žádnou pohlednou přehlídku ofenzivních kejklí. Hned v úvodní čtvrthodině si Tony Jantschke s Granitem Xhakou za rázné fauly na zadržení sevillských útoků vysloužili žluté karty. Vůbec první střelecký pokus nakonec přišel až ve dvacáté minutě první půle, kdy hostující Christoph Kramer natáhl již z hloubi pokutového území a přinutil brankáře Sergia Rica pohotově zasáhnout. Na opačné straně kontroval Vítolo, ovšem z hranice šestnáctky minul, stejně jako José Antonio Reyes o pár minut později.

Krátce po odehrané půlhodině hry měl Borussii poslat do vedení Johnson, jenže Rico při jeho ráně z bezprostřední blízkosti fantasticky zareagoval a vytěsnil míč na rohový kop. Když pak krátce před odchodem do kabin neuspěl ani domácí Grzegorz Krychowiak, skončila první půle bez branek. Po změně stran oba celky přece jen trochu pozvedly svou herní úroveň i tempo, o čemž svědčí už jen fakt, že se na první střely nemuselo čekat dvacet minut. Iborra však na úvod minul a hostující Wendt si počínal naprosto stejně.

Yann Sommer v brance Mönchengladbachu si pak musel poradit se střelami Reyese i Baccy a mohl pouze přihlížet nepřesným pokusům Vidala s Banegou, ovšem tlak Sevilly se trvale stupňoval, až nakonec vyvrcholil zaslouženým průlomem skóre dvacet minut před koncem. Střídající Diogo Figueiras si dobře naběhl na dlouhý nákop dopředu a předložil do šestnáctky přesný centr Iborrovi, jenž křižnou ranou z deseti metrů nedal Sommerovi šanci zasáhnout.

Teprve pak zabrali dopředu i hosté, jenže už bylo příliš pozdě na víc než jen nepřesné rány Álvara Domíngueze a Thorgana Hazarda. Třetí tým německé Bundesligy tak bude muset v domácí odvetě dohánět jednobrankové manko.

Autor: Martin Kantor / theguardian.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Na toto jsem zvědavý. tip 2:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
celticz

02

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Sw!fty

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele